26 C
Athens

Αταμάν: Είχε αρκετά χρόνια να πάει Final Four ο Παναθηναϊκός, θα είναι φανταστικό να προκριθούμε στον τελικό

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την κατάκτηση της EuroLeague εμφανίστηκε ο Εργκίν Αταμάν κατά την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για Βερολίνο.

Ο Τούρκος προπονητής ανέφερε πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, μίλησε για τη δυσκολία του ημιτελικού με τη Φενέρμπαχτσε και τόνισε πως είναι τεράστια επιτυχία η επιστροφή των Πράσινων σε Final Four μετά από τόσα χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δουλέψαμε όλη τη σεζόν για να είμαστε στο φάιναλ φορ και το πετύχαμε. Έχουμε μπροστά μας τον ημιτελικό. Αν προκριθούμε, ακολουθεί ο τελικός. Έχουμε δύο ματς ακόμα, αλλά πρώτα σκεφτόμαστε τον ημιτελικό

Είναι αγώνας μπάσκετ. Για τον Παναθηναϊκό είναι μία μεγάλη δόξα να είναι εκεί μετά από δώδεκα χρόνια. Μόνο οι τέσσερις καλύτερες πάνε εκεί. Παλιότερα είχε συμμετάσχει σε πολλά φάιναλ φορ, αλλά έκανε αρκετά χρόνια για να πάει ξανά. Οι οπαδοί της ομάδας, οι παλιότερες γενιές είχαν δει σημαντικά πράγματα, τώρα χαίρομαι που θα έχουν την ευκαιρία και οι νέες γενιές να χαρούν. Θα είναι φανταστικό αν προκριθούμε στον τελικό και διεκδικήσουμε την κούπα. Θα δούμε

Όλες οι ομάδες που είναι στο Βερολίνο, έτσι και εμείς, θέλουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να περάσουμε τη Φενέρμπαχτσε, μία εξαιρετική ομάδα, έναν εξαιρετικό προπονητή, καλά αποτελέσματα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο αυτό».

Κέρδισα αρκετές κούπες στην καριέρα μου. Αυτή είναι μία νέα ομάδα στην καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος που οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την ομάδα τους στο φάιναλ φορ και να διεκδικεί έναν τίτλο.

Έκαναν προπόνηση σήμερα (σ.σ. Σλούκας και Χουάντσο) και χθες, ελπίζω ότι θα είναι έτοιμοι για το ματς της Παρασκευής.

Την έχω αντιμετωπίσει στην Τουρκία, σε ημιτελικό, σε τελικούς. Είχαμε νικήσει στη Βιτόρια, το 2019, στον ημιτελικό. Τα ονόματα των ομάδων είναι τα ίδια, αλλά οι παίκτες και οι προπονητές αλλάζουν. Οπότε θα είναι ένα δύσκολο ματς, μεγάλο κλαμπ με αρκετούς οπαδούς. Δεν ξέρω ποια ομάδα θα είναι η… νικήτρια στην εξέδρα. Η Φενέρ έχει εμπειρία στα φάιναλ φορ. Θα δούμε αύριο ποια ομάδα θα έχει τους περισσότερους οπαδούς. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να κερδίσουμε στον ημιτελικό για να φτάσουμε στο όνειρο του τελικό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς