26 C
Athens

Παπανικολάου: Τα «χρωστούμενα» δεν παίζουν ρόλο, κάθε φορά νιώθουμε ότι είναι η ώρα

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, πριν την αναχώρηση για το Βερολίνο ευχήθηκε να είναι η ομάδα του που θα πανηγυρίσει αυτή στο τέλος του Final Four.

Ο πολύπειρος περιφερειακός των Ερυθρόλευκων υπογράμμισε πως δε μετράει τίποτα από όσα έγιναν μέσα στη σεζόν όταν ξεκινά η σπουδαία διοργάνωση για αυτό όλοι πρέπει να παρουσιαστούν έτοιμοι και δυνατοί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το εάν είναι η ώρα για την κατάκτηση της EuroLeague στην τρίτη σερί παρουσία σε Final Four: «Κάθε φορά νιώθουμε ότι είναι η ώρα. Η σημασία είναι να πας και να κάνεις τη δουλειά, δεν πας ποτέ λέγοντας “εντάξει μωρέ αυτή τη φορά ας το πάρει κάποιος άλλος”. Μακάρι να έχει έρθει σειρά μας, να παρουσιαστούμε έτοιμοι και δυνατοί, ξεκινώντας σίγουρα το παιχνίδι με τη Ρεάλ, γιατί αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα και το μοναδικό που έχουμε αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας να βρεθούμε σε έναν ακόμα τελικό για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και το τρόπαιο».

Για το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν την αντίπαλο που τους στέρησε πέρυσι το τρόπαιο και εάν τους χρωστάει κάτι η ιστορία: «Το είπα και το έχω ξαναπεί ότι κάθε Final Four είναι διαφορετικό. Τα “χρωστούμενα” γενικά δεν παίζουν ρόλο. Σημασία έχει από τις ομάδες που θα πατήσουν στο παρκέ ποια θα είναι σε καλύτερη βραδιά, ποια θα πάρει τις μικρές μάχες που θα τους δώσουν το προβάδισμα και εκεί θα κριθεί ο αγώνας. Όλα τα υπόλοιπα με το που η μπάλα πάει στον αέρα και ξεκινάει το τζάμπολ κλείνουνε, σβήνουνε και δεν μετράει τίποτα, ούτε η ιστορία, ούτε καν τι έχει γίνει στη regural season».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς