26.1 C
Athens

«Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε»: Το τρομερό αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό που πάει Βερολίνο για την κούπα (vid)

Εξαιρετικό αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό που πάει σε τρίτο σερί Final Four με τεράστια δίψα για την κούπα, όπως εκφράστηκε από τα λόγια των Παπανικολάου, Γουόκαπ και φυσικά του μαέστρου στον ερυθρόλευκο πάγκο, Γιώργου Μπαρτζώκα

Ήταν εκεί στο Βελιγράδι και στο Κάουνας τις δύο προηγούμενες σεζόν και έχασε στο τελευταίο σουτ στη μία περίπτωση την πρόκριση στον τελικό και στην άλλη το τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν τα παρατά ποτέ και θα είναι και φέτος για τρίτη σερί χρονιά στο Final Four της Euroleague, αυτή τη φορά στο Βερολίνο που αναμένεται… ερυθρόλευκο για τον ημιτελικό της Παρασκευής (24/5) κόντρα στη Ρεάλ σε μια επανάληψη του περσινού τελικού.

Άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι έτοιμοι για μάχη μέχρι τέλους με φόντο το 4ο ευρωπαϊκό και στο συγκλονιστικό αφιέρωμα της Euroleague στη σεζόν των Πειραιωτών φαίνεται η σπίθα για την κούπα και η συγκέντρωση όλων γύρω από τον μεγάλο στόχο, όπως εκφράζεται από τις δηλώσεις των Παπανικολάου, Γουόκαπ και φυσικά του μαέστρου αυτής της ομάδας, Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η διοργανώτρια ετοίμασε ένα video – αφιέρωμα για τους ερυθρόλευκους, με πλάνα από την κατάκτηση του τροπαίου το 2013, από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα για τα playoffs και από τον περυσινό χαμένο τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης με τίτλο «Τώρα είναι η ώρα να κερδίσουμε».

Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε πρώτος τον λόγο και μοιράστηκε πώς βιώνει τα Final Four, κατά τη διάρκεια των ετών:

«Είναι σαν να πετάς, όταν βρίσκεσαι εδώ. Όλες οι προσπάθειες και οι θυσίες από τη σεζόν, επιτέλους ανταμείβονται. Είναι το ίδιο συναίσθημα με το να πηγαίνεις σε Final Four την πρώτη φορά. Δεν μπορείς να χορτάσεις.

Αυτό είναι το άθλημα. Να αγαπάς να παίζεις μπάσκετ. Να θες να παραμείνεις στο ίδιο επίπεδο για χρόνια και να διεκδικείς μεγάλους τίτλους. Σε εμένα έχει δοθεί αυτή η δυνατότητα να το κάνω πολλές φορές. Είναι ευλογία και αισθάνομαι πολύ τυχερός για αυτ», επισήμανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, με τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει μια μικρή ανασκόπηση της σεζόν δίνοντας το σύνθημα για κούπα στο Βερολίνο.

«Ήταν μια μακρά, δραματική σεζόν. Τελικά βρήκαμε τον ρυθμό μας στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και τον κουβαλήσαμε στα playoffs. Για το Final Four, για αυτό ακριβώς παίζουμε. Αυτή τη σεζόν υπήρξαν πολλά πάνω-κάτω. Υπήρχαν διαστήματα που παίζαμε πολύ άσχημα και είχαμε τραυματισμούς. Μέσα από όλα αυτά, οι οπαδοί μας στάθηκαν στο πλευρό μας.

Θα έπρεπε να κερδίσουμε τον τελικό με τη Ρεάλ. Δεν τα καταφέραμε. Κανένας δεν ήταν χαρούμενος. Όμως είμαστε πάλι εδώ με την ίδια νοοτροπία. Πήγαμε εκεί, προσπαθήσαμε και τώρα είναι καιρός να κερδίσουμε», σημείωσε ο Γουόκαπ, ενώ τη δική του οπτική μοιράστηκε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλο τον σύλλογο. Φυσικά, μπορώ να πω και πολύ συναισθηματική. Είχαμε τόσους τραυματισμούς, τόσα προβλήματα. Το μπάσκετ είναι απρόβλεπτο. Μπορεί να κάνεις τα πάντα, να είσαι 100% επιτυχημένος και να χάσεις το παιχνίδι. Την προηγούμενη σεζόν ήταν κάπως έτσι. Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και είμαστε σίγουροι ότι παρουσιαστούμε πολύ ανταγωνιστικοί στον ημιτελικό», κατέληξε ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς