31 C
Athens

Ο σπουδαίος Τόνι Κρόος ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του μετά το Euro 2024

Μετά από 17 χρόνια λαμπρής καριέρας ο Τόνι Κρόος ανακοίνωσε πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά το τέλος του Euro 2024

Το Euro 2024 που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας θα είναι η τελευταία διοργάνωση που θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε στο γήπεδο τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή Τόνι Κρόος.

Ο Γερμανός χαφ με μία ανάρτηση του στο Instagram ανακοίνωσε πως μετά το τέλος του Euro θα βάλει τέλος στη λαμπρή καριέρα του σε ηλικία 34 ετών. Όπως εξήγησε είναι η κατάλληλη στιγμή, μίλησε για το δέσιμο που έχει με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τόνισε πως ήθελε να κλείσει την καριέρα του φορώντας τη φανέλα της Βασίλισσας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«17 Ιουλίου 2014 – η ημέρα της παρουσίασής μου στη Ρεάλ Μαδρίτης, η μέρα που άλλαξε τη ζωή μου. Η ζωή μου ως ποδοσφαιριστής – αλλά κυρίως ως άνθρωπος. Ήταν η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στο μεγαλύτερο κλαμπ στον κόσμο. Μετά από 10 χρόνια, στο τέλος της σεζόν αυτό το κεφάλαιο φτάνει στο τέλος του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την αυθάδη επιτυχημένη περίοδο! Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους όσους με υποδέχτηκαν με ανοιχτή καρδιά και με εμπιστεύτηκαν. Αλλά ιδιαίτερα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, αγαπητοί Μαδριδίστας, για τη στοργή και την αγάπη σας από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία.

Ταυτόχρονα αυτή η απόφαση σημαίνει ότι η καριέρα μου ως ενεργός ποδοσφαιριστής θα τελειώσει αυτό το καλοκαίρι μετά το πρωτάθλημα του Euro. Όπως έλεγα πάντα: Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και θα είναι η τελευταία μου ομάδα. Είμαι χαρούμενος και περήφανος, που στο μυαλό μου βρήκα το σωστό timing για την απόφασή μου και που μπορούσα να την επιλέξω μόνος μου. Η φιλοδοξία μου ήταν πάντα να τελειώσω την καριέρα μου στο απόγειο του επιπέδου απόδοσης μου. Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο μια βασική σκέψη: Στα 15! Hala Madrid Y Nada Mas».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Toni Kroos (@toni.kr8s)


Ο Τόνι Κρόος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2007 στην Μπάγερν Μονάχου, αγωνίστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα δανεικός στην Μπάγερ Λεβερκούζεν πριν επιστρέψει στους Βαυαρούς και από το 2014 φοράει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Με την Μπάγερν Μονάχου είχε 205 συμμετοχές και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Γερμανίας, ένα Champions League, ένα διηπειρωτικό, ένα UEFA Super Cup και ένα SuperPokal. Στα 10 χρόνια που φοράει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει γράψει τη δική του ιστορία, μετράει 463 συμμετοχές με 28 γκολ, τέσσερα Champions League, τέσσερα πρωταθλήματα, πέντε διηπειρωτικά, ένα Κύπελλο Ισπανίας, τέσσερα UEFA Super Cup και τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Φυσικά έχει αφήσει το στίγμα του στην εθνική Γερμανίας, με την οποία είναι διεθνής 108 φορές και έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς