20.9 C
Athens

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που βρισκόταν στο ΙΧ που παρασύρθηκε από τρένο (pics)

Τέσσερις οι επιβάτες, όλοι καθηγητές στο Γυμνάσιο Κάτω Τιθορέας • Τραυματισμένη η οδηγός • Η τραγική ιστορία πίσω από την άτυχη καθηγήτρια που ήταν συνοδηγός του αυτοκινήτου

Σοκ στη Φθιώτιδα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί, σε φυλασσόμενη διάβαση τρένου στην Κάτω Τιθορέα. Αυτοκίνητο με 4 επιβαίνοντες που παραβίασε τις μπάρες, εμβολίστηκε από διερχόμενο τρένο και παρασύρθηκε για σχεδόν ένα χιλιόμετρο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα συντρίμμια του δύο γυναίκες.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των Πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο από την Αμφίκλεια και τη Λαμία, η συνοδηγός του οχήματος, ανασύρθηκε νεκρή, ενώ τραυματισμένη απεγκλωβίστηκε η γυναίκα οδηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις επιβάτες, δύο γυναίκες και δύο άνδρες, είχαν όλοι τους προορισμό το Γυμνάσιο της Κάτω Τιθορέας, όπου είναι καθηγητές. Οδηγοί που βρίσκονταν στο σημείο, ανέφεραν ότι η σύγκρουση προκλήθηκε από την απερισκεψία της οδηγού του αυτοκινήτου. Όπως είπαν, το όχημα έκανε προσπέραση στη σιδηροδρομική διάβαση και μπήκε στις ράγες τη στιγμή που ερχόταν το τρένο. Η τραγωδία ήταν αναπόφευκτη.

Το τρένο παρέσυρε το αυτοκίνητο σε μια πορεία περίπου ενός χιλιομέτρου, αφού το χτύπησε από την πλευρά του συνοδηγού και προς τα πίσω. Λίγο αργότερα αστυνομικοί και πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο απεγκλώβισαν πολύ γρήγορα τους τρεις από τους τέσσερις επιβάτες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς όμως σοβαρά τραύματα. Χρειάστηκαν ενισχύσεις της δύναμης της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η συνοδηγός, η οποία ανασύρθηκε νεκρή μέσα από τις λαμαρίνες του αυτοκινήτου.

Είχε χάσει τον σύζυγό της η άτυχη καθηγήτρια

Όπως αποκαλύπτεται, η άτυχη καθηγήτρια που σκοτώθηκε στο σημείο, είχε χάσει πριν από δύο χρόνια τον σύζυγό της από την επάρατη νόσο και μεγάλωνε μόνη της τα δυο παιδιά της. Πήγαινε καθημερινά στο Γυμνάσιο της Κάτω Τιθορέας, όπου δίδασκε, αλλά αυτή τη φορά η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι και αυτή έμελλε να είναι η τελευταία της διαδρομή. Ηταν μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πολύ αγαπημένη φιλόλογος για τα παιδιά του σχολείου. Την αγαπούσαν όλοι, καθώς μέσα στον πόνο της, προσπαθούσε να διαχειριστεί το πένθος της και παράλληλα να δίνει σωστές κατευθύνσεις στα παιδιά του σχολείου φροντίζοντας όχι μόνο για την εκπαίδευσή τους, αλλά και για την κοινωνική τους μόρφωση. Και το γεγονός αυτό σε μια κλειστή κοινωνία που όλοι οι άνθρωποι γνωρίζονταν και ήταν φίλοι μεταξύ τους, είχε εκτιμηθεί δεόντως, γι’ αυτό και η θλίψη για τον χαμό της είναι τεράστια.

Η άτυχη εκπαιδευτικός, εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του αυτοκινήτου και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Τραυματισμένη ανασύρθηκε η άλλη γυναίκα, που ήταν οδηγός του οχήματος και η Γυμνασιάρχης του σχολείου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Οι δύο άνδρες ήταν ένας ιερέας θεολόγος που δίδασκε στο σχολείο, καθώς και ένας ακόμα εκπαιδευτικός που μάλιστα πήγαινε για πρώτη φορά να διδάξει στο συγκεκριμένο γυμνάσιο.

Λειτουργούσε κανονικά ο σηματοδότης στη διάβαση

Το σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε μεταξύ Αμφίκλειας και Τιθορέας στο 170ό σιδηροδρομικό χιλιόμετρο στην περιοχή Μόδι. Ο φωτεινός σηματοδότης λειτουργούσε κανονικά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια. Το λάθος της οδηγού όμως έφερε αυτές τις εικόνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση στη συγκεκριμένη διάβαση είναι αραιή και ίσως αυτό να παρέσυρε την οδηγό να αγνοήσει τη σήμανση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει τραυματισμός ανάμεσα στους επιβάτες του τρένου, που παραμένει ακινητοποιημένο στο σημείο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς