35.3 C
Athens

Βαλούρ – Ολυμπιακός 30-26: Ψάχνει μια επική ρεβάνς κόντρα στους αέρινους Ισλανδούς

Οι ταχύτατοι Ισλανδοί πήραν προβάδισμα 4 γκολ κόντρα στους Ερυθρόλευκους του ασταμάτητου Σάββα Σάββα, αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα ενόψει της ρεβάνς μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού

Η πρώτη μάχη χάθηκε στο Ρέικιαβικ, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ολοζώντανος για την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας του στο χάντμπολ.

Η Βαλούρ πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση αντάξια της ιστορίας της και με την εμπειρία και την ταχύτητά της επικράτησε με 30-26 του Ολυμπιακού αποκτώντας ελαφρύ προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Σε μία εβδομάδα (25/5, 20:00) ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει την ανατροπή στο ΣΕΦ (κάτι που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες) με στόχο να πανηγυρίσει την κατάκτηση του EHF Cup μπροστά στον κόσμο του και είναι δεδομένο πως μπορεί την ανατροπή με την εικόνα που έχει δείξει!

Όπως είχε τονίσει και στις δηλώσεις του ο Ζέλικο Μπάμπιτς, η Βαλούρ είναι μια ομάδα που θέλει να παίζει γρήγορα και αυτό το επιβεβαίωσε και στον πρώτο τελικό.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί τακτικά ειδικά στο πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε ισόπαλο (14-14), ωστόσο στο δεύτερο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ταχύτητά τους, έκλεισαν στην άμυνα καλύτερα και βρήκαν σκορ αρκετά πιο εύκολα.

Ο Όσκαρσον με 10 γκολ σε συνολικά 10 προσπάθειες ήταν ο πρώτος σκόρερ και κορυφαίος της Βαλούρ με τον Παλ Γκούσταφσον να ανεβάζει την απόδοσή του και με μεγάλες επεμβάσεις να κρατά απαραβίαστη την εστία του σε δύσκολα σουτ.

Ο Σάββας με 10 γκολ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού που μπορεί την ανατροπή στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή του βραδιά το επόμενο Σάββατο. Ήδη πάντως οι Πειραιώτες έχουν κάνει έναν πραγματικό άθλο με την παρουσία τους σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό – όπως συμβαίνει σε όλα του τα τμήματα – και θα διεκδικήσει το τρόπαιο.

ΤΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΑ: 1-2, 4-5, 7-7, 9-9, 11-10, 14-14 (ημχ.) 16-15, 20-18, 21-20, 23-22, 27-24, 30-26

ΒΑΛΟΥΡ (Όσκαρ Μπιάρνι Όσκαρσον): Όσκαρσον 10, Γιόνσον 3, Μάγκνουσον 5, Φίνσον 3, Γκίσλασον 2, Γκούσταφσον Ίσακ 1, Χόστερτ 1, Πέτερσον 2, Σίγκουρντσον, Πόρνταρσον, Πάλσον, Στεφάνσον 2, Χουλίουσον, Νόρντμπεργκ 1, Γκούσταφσον Παλ, Φίλκισον

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζέλικο Μπάμπιτς): Σλίσκοβιτς 4, Σάββας 10, Μοντόρο 3, Βίντα 3, Πασσιάς 3, Κάβτσιτς 2, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Τζίμπουλας 1, Κανδύλας, Σλαβούλιτσα, Μιχαηλίδης, Δομπρής, Παπαντωνόπουλος, Κοτανίδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς