21.3 C
Athens

Ο Παναθηναϊκός στο «μαρτύριο της σταγόνας»

Ο Κώστας Γκόντζος βάζει κάτω τα δεδομένα της μεταβίβασης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και διατυπώνει τα πιο κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δεν απαντά κανείς

Θεωρητικά η Τετάρτη θα ήταν η μέρα που θα γινόταν πλέον και με την βούλα καθαρό ότι οι μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πέρναγαν στα χέρια του Παϊρότζ και των όποιων τέλος πάντων συνεργατών και συνεταίρων του έχει μαζί του.

Ήταν η μέρα που υποτίθεται θα υπήρχε η τελευταία διορία για να «δείξει» αλλά και να βάλει τα λεφτά που είχε υποσχεθεί.

Για λόγους που δεν ξέρουμε, η πλευρά Αλαφούζου που εξακολουθεί να εκφράζει την σιγουριά της για την ολοκλήρωση του περιβόητου πια ντιλ, βγάζει τις τελευταίες μέρες προς τα έξω ότι δεν θα καεί και ο κόσμος αν δεν μπουν τα λεφτά από την Τετάρτη όπως είχε προγραμματισθεί, αλλά αρκεί να φανούν και να μπουν τις επόμενες μέρες.
Επισήμως δεν λέγεται το οτιδήποτε, αλλά από το περιβάλλον του Αλαφούζου αφήνεται να διαρρεύσει ότι η καταληκτική ημερομηνία αυτής της αναμονής είναι η Παρασκευή 28 του μήνα.

Δεν ξέρουμε αν και πάλι θα υπάρξει παράταση… υπομονής, αλλά εν πάση περιπτώσει είτε έτσι είτε αλλιώς, ένα πράγμα δείχνει σίγουρο με βάση τις μέχρι τώρα εξελίξεις και ενδείξεις.
Ότι η… σωτηρία του Παναθηναϊκού, ή η επόμενη μέρα, ή το φως στο τούνελ ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε το, θα γίνει αν γίνει με το… σταγονόμετρο.

Ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του θα υποβληθούν δηλαδή έτσι κι αλλιώς στο οδυνηρότατο «μαρτύριο της σταγόνας», καθώς όλες οι ενδείξεις εκεί καταλήγουν.

Ακόμα και αν εμφανισθεί τελικά ο Παϊρότζ και τα λεφτά του, η αρχική εικόνα ότι θα σκάσει 20 στον Αλαφούζο και άλλα 27 για τα υπόλοιπα κ.λ.π. και θα πάρει τον Παναθηναϊκό, έχει μετεξελιχθεί στη συμμετοχή του με το ποσό των 10 εκατομμυρίων στην ΑΜΚ της ΠΑΕ, αλλά το ποσό αυτό όπως διαρρέει τελευταία «η πλευρά» του Ταϊλανδού δεν θα είναι αρκετό για να πάρει το 51% του μετοχικού πακέτου αλλά ένα αρκετά μικρότερο ποσοστό.

Την ίδια στιγμή έχει γίνει ήδη γνωστό ημιεπισήμως και από τις δύο πλευρές, ότι αν ο Ταϊαλανδός μπει τελικά και βάλει λεφτά στην ΑΜΚ της ΠΑΕ, δεν θα καλύψει αμέσως όλο το ποσό, αλλά θα το βάλει… σε δόσεις και σε βάθος τετραμήνου τουλάχιστον ενώ κάποια δημοσιεύματα μιλούν ακόμα και για βάθος οχταμήνου.

Ακόμα περισσότερο, το ποσό των περίπου 3,8 εκατομμυρίων που θα απαιτηθεί άμεσα σε λίγες μέρες για τις δόσεις στους ποδοσφαιριστές και για μια σειρά άλλες υποχρεώσεις, δεν θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από τον Παϊρότζ ο οποίος θα βάλει σαν «πρώτη δόση» το πολύ 2,5 εκατομμύρια όπως έχει ειπωθεί μέχρι τώρα.

Περιμένοντας λοιπόν την… πρώτη σταγόνα να πέσει από το… σταγονόμετρο και μη θέλοντας να κάνουμε ή να «διασπείρουμε» κακές σκέψεις περί πιθανότητας ματαίωσης ή αναβολής του όλου ντιλ, δεν γίνεται παρά να αναρωτηθούμε τουλάχιστον για πολλές από τις πλευρές του, έτσι όπως έχουν εμφανισθεί μέχρι τώρα στα ΜΜΕ.

Θα μπαίνουν σε δόσεις τα χρήματα;

Θα καλύπτει ο Αλαφούζος τα υπόλοιπα όπως έχει κάνει μέχρι τώρα;

Κι αν μπαίνουν έτσι σε δόσεις και δεν εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο το 51% του μετοχικού πακέτου για τον Παϊρότζ και όποιους εκπροσωπεί, τότε γιατί να βάλει αυτά τα χρήματα;

Κι αν από την άλλη ο Αλαφούζος εξακολουθήσει να βάζει κι αυτός χρήματα, τότε γιατί να… πουλήσει στην τελική την ΠΑΕ αφού θα την έχει φθάσει τόσο κοντά στην «εξυγίανση» και με την ομάδα μάλιστα να κεντάει και να συσπειρώνει ξανά τον κόσμο δίπλα της.
Όποιος θεωρεί παράλογα αυτά τα προφανή ερωτήματα, καλό θα είναι να μας εξηγήσει κι εμάς το παράλογο της ιστορίας για να μην ανησυχούμε άδικα και χαλάμε και τζάμπα τις καρδιές μας.

Όποιος επίσης τα θεωρεί λογικά, αλλά ταυτόχρονα έχει και τις «απαντήσεις» που εξασφαλίζουν την ομαλή διαδρομή των εξελίξεων προς την ολοκληρωτική μεταβίβαση του πακέτου μετοχών στον Παϊρότζ και τους επενδυτές του, ας μας τις πει επίσης και αυτές μπας και καταλάβουμε και εμείς οι αφελείς τι στο καλό γίνεται επιτέλους εδώ και κάτι μήνες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς