27.7 C
Athens

Όρτα: Δεν ήθελα να σουτάρω στο δεύτερο γκολ, όλη η ομάδα είναι πρωταγωνιστής και όχι εγώ

Ο Αντρέ Όρτα σκόραρε τα δύο πρώτα του γκολ με τον Ολυμπιακό και έκρινε το ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τον Πορτογάλο να μιλά στην COSMOTE TV μετά το φινάλε του αγώνα και να αποκαλύπτει πως δεν ήθελε να σουτάρει στο δεύτερο τέρμα που σημείωσε αλλά σημάδευε τον Ελ Κααμπί που συνήθως κινείται ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς.

Ο Όρτα αναφέρθηκε στο πώς ήρθε η νίκη του Ολυμπιακού και τόνισε πως όλη η ομάδα ήταν πρωταγωνίστρια σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι: «Ο πρωταγωνιστής είναι όλη η ομάδα, δεν υπάρχει γκολ αν δεν προσπαθήσει όλη η ομάδα και δεν έχει σημασία το ποιος θα βάλει το γκολ. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος συμπαίκτης μου, όμως τα γκολ τα δημιουργούν πολλοί μαζί παίκτες. Σε όλα τα παιχνίδια και σε όλες τις μεγάλες στιγμές δεν υπάρχει ένας πρωταγωνιστής αλλά είναι όλη μαζί η ομάδα.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί σήμερα καταφέραμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να κερδίσουμε μέσα στο γήπεδό μας το τελευταίο μας παιχνίδι και να αφήσουμε μία όμορφη εικόνα στον κόσμο μας που ήρθε να μας δει για τελευταία φορά μέσα στη σεζόν εντός έδρας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί παίξαμε καλά, κάναμε μία όμορφη εμφάνιση. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε και στα επόμενα παιχνίδια».

Για το που κρίθηκε το ματς: «Ξέραμε πως η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που μαρκάρει man-to-man και έτσι θα έπρεπε να τρέξουμε πιο πολύ από τον αντίπαλο, να έχουμε πολύ καλές τοποθετήσεις και να κάνουμε σωστές μπαλιές στους συμπαίκτες μας για να βρούμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.

Ξέραμε λοιπόν ότι αυτό έπρεπε να κάνουμε, να είμαστε πολύ δυνατοί σήμερα. Το καταφέραμε και νομίζω ότι στο πρώτο μέρος είχαμε την υπεροχή και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει τουλάχιστον 1-2 γκολ. Δεν το καταφέραμε, είμαστε λοιπόν πολύ ικανοποιημένοι που στο δεύτερο μέρος ήρθαν τα δύο γκολ και τελείωσε το παιχνίδι με ένα δίκαιο αποτέλεσμα».

Για το δεύτερο γκολ που πέτυχε από πλάγια θέση και τι είχε στο μυαλό του: «Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να κάνω σουτ από εκείνη τη θέση. Ήταν μία αποτυχημένη προσπάθεια που οδήγησε σε μία μεγάλη επιτυχία.

Προσπάθησα να βρω τον Ελ Κααμπί που είναι ένας έξυπνος παίκτης και ξέρει πολύ καλά να προσπερνάει τον αμυντικό και να βρίσκεται σε θέση ανάμεσα στον αμυντικό και στον τερματοφύλακα. Αυτόν προσπάθησα να βρω εκείνη τη στιγμή όπως έχω ξανακάνει και σε ένα παιχνίδι στο παρελθόν όπου μπήκε ένα πολύ ωραίο γκολ στο τελευταίο λεπτό όπου βρήκα τον Ελ Κααμπί σε εκείνο το σημείο. Αυτό προσπάθησα να κάνω και σήμερα, αποτυχημένα, αλλά ευτυχώς η μπάλα κατέληξε εκεί που έπρεπε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς