19.7 C
Athens

Γέμισαν τη Νέα Υόρκη με αφίσες «Ανεπιθύμητος ο Αλέξης Τσίπρας» (pics)

Εντονες αντιδράσεις στους κύκλους της Ομογένειας έχει προκαλέσει η παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών

Η ελληνική Ομογένεια δεν θεωρεί ευπρόσδεκτο τον Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, και φροντίζει να το δείξει κατά το χρονικό διάστημα της παρουσίας του στις ΗΠΑ.

Μέλη της Ομογένειας μοίρασαν σε περιοχές του Κουίνς, στη Νέα Υόρκη φέιγ βολάν, ενώ τοποθέτησαν εκατοντάδες αφίσες, στις οποίες αναγράφεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανεπιθύμητος στη Νέα Υόρκη.

Αφίσες τοιχοκολλήθηκαν και στην Αστόρια αλλά και στο Λονγκ Aϊλαντ Σίτυ, σε πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό, στην Πλατεία των Αθηνών, σε Εκκλησίες, έξω από συλλόγους αλλά και σε πάρκα της περιοχής.

Η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη με αφορμή τις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στους κύκλους της ομογένειας λόγω της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Η δυσαρέσκεια έχει ήδη εκδηλωθεί με το ψήφισμα της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ, το οποίο χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά αλλά και με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Μάλιστα, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το ελληνικό Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης επέλεξε την αίθουσα «Diplomat Ballroom» του ξενοδοχείου Hilton, προκειμένου να δεξιωθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, ώστε να αποφύγει την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας ομογενών, για το θέμα των Σκοπίων.

Η πολυτελής σάλα του ξενοδοχείου «Hilton» βρίσκεται μέσα στο «δακτύλιο προστασίας» της αμερικανικής αστυνομίας γύρω από το κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς