28.9 C
Athens

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Προσπέρασε την Άρσεναλ και την Κυριακή θα πανηγυρίσει το 4ο σερί πρωτάθλημα

Η Μάντσεστερ Σίτι των δύο πρωταθλημάτων ως το 2012, την Κυριακή σκοπεύει να πανηγυρίσει τον 10ο τίτλο της στην Premier League αφού κατάφερε να προσπεράσει την Άρσεναλ και κρατά το 4ο σερί τρόπαιο στα χέρια της

Το 4ο σερί πρωτάθλημα και το 10ο στην ιστορία της περιμένει να πανηγυρίσει την Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική η Μάντσεστερ Σίτι. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας θα υπερασπιστεί τον τίτλο της αφού το βράδυ της Τρίτης (14/5) πέρασε τον πιο δύσκολο σκόπελο, αυτόν της Τότεναμ στο Λονδίνο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μετά από ένα αγχωτικό πρώτο ημίχρονο όπου ο Βικάριο σταμάτησε τους παίκτες του Ισπανού προπονητή. Οι αναγκαστικές αλλαγές του Ντε Μπρόινε και του Έντερσον δεν άγχωσαν ιδιαίτερα τη Μάντσεστερ Σίτι που προηγήθηκε δίκαια στο 51ο λεπτό όταν από βαθιά μπαλιά και γύρισμα του Ντε Μπρόινε από τα δεξιά ο Χάλαντ σε κενή εστία έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι Πολίτες ήταν καλύτεροι αλλά δυσκολεύτηκαν να βρουν το δεύτερο γκολ.

Όσο έμενε το 0-1, τόσο η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου διατηρούσε ζωντανές τις ελπίδες της και έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση.

Στο 71′ ο Ορτέγκα σταμάτησε από δύσκολη θέση τον Κουλουσέφσκι ενώ στο 85′ έκανε την επέμβαση της χρονιάς καθώς μετά το λάθος του Ακάντζι στο 86′ ο Σον έφυγε τετ α τετ αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν για να δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλους στους Πολίτες οι οποίοι στο 90′ κέρδισαν πέναλτι μετά την ανατροπή του Ντοκού από τον Ρομέρο.

Ο Χάλαντ ανέλαβε την εκτέλεση και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 0-2 που φέρνει τη Μάντσεστερ Σίτι στο +2 από την Άρσεναλ με μια αγωνιστική να απομένει.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Άγγελος Ποστέκογλου): Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Ντράγκουσιν, Φαν ντε Φεν, Χόιμπιεργκ (85′ Λο Σέλσο), Σαρ (85′ Σκιπ), Μπεντανκούρ (55′ Κουλουσέφσκι), Μάντισον (90+3′ Μουρ), Τζόνσον, Σον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον (69′ λ. τρ. Ορτέγκα), Γουόκερ, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (69′ λ. τρ. Ντοκού), Φόντεν, Χάλαντ (90+5′ Άλβαρες)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς