18.6 C
Athens

Μέσι: O πιο τεμπέλης του γηπέδου! (vid)

Τα στατιστικά που αποδεικνύουν ότι ο Λιονέλ της «αλμπισελέστε» δε θυμίζει σε τίποτα αυτόν της Μπαρτσελόνα - Ολόκληρο το ματς κόντρα στη Νιγηρία για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας...

Για πολλούς είναι ο καλύτερος παίχτης στον κόσμο. Σεβαστό. Για άλλους ο καλύτερος όλων των εποχών. Αν και εδώ θα διαφωνήσουμε, επίσης σεβαστό. Όλα αυτά, όμως, για τον Μέσι της Μπαρτσελόνα. Για τον άνθρωπο-ρεκόρ που με τα «κυανέρυθρα» εκτοξεύεται σε άλλα στάνταρ. Γιατί όταν φοράει τη φανέλα της εθνικής του μεταμορφώνεται σε έναν κηφήνα, που κερδίζει όλη τη δόξα χάρη στο όνομα που κουβαλάει στην πλάτη.

Οι αριθμοί μπορεί να μη λένε πάντα την αλήθεια… Στην περίπτωση του Μέσι, όμως, είναι ρητοί και αδιάσειστοι. Το χθεσινό παιχνίδι με τη Νιγηρία, είναι μια ακόμη σταγόνα στον τεράστιο ωκεανό της τεμπελιάς, που διακρίνει τον μικρόσωμο σούπερ σταρ, όταν ντύνεται «αλμπισελέστε».

Χθες το βράδυ, 8 από τους 14 παίκτες της Αργεντινής αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το παιχνίδι. Από αυτούς τους 8, ο Μέσι βρίσκεται στη θέση νούμερο 7, όσον αφορά τα χιλιόμετρα που κάλυψε. Ο όγδοος είναι ο… Αρμάνι! Ο τερματοφύλακας δηλαδή των Αργεντινών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «Λίο» έτρεξε συνολικά λιγότερο από τον 34χρονο Μασεράνο και από τον Ιγκουαΐν, που συχνά «τα ακούει» για τα περιττά κιλά του. Περίπου 200 μέτρα παραπάνω έτρεξε ο «Πιπίτα» και άλλα 800 ο Μασεράνο, στη συνολική καταμέτρηση.

Παράλληλα, ο Ταλιαφίκο που αγωνίστηκε ένα τέταρτο λιγότερο από τον σταρ της Μπαρτσελόνα, κάλυψε μόλις 400 μέτρα λιγότερα απ’ ό,τι εκείνος. Πέντε λεπτά ακόμη να έμενε δηλαδή στο ματς και θα τον ξεπερνούσε! Τέλος, ο Ντι Μαρία που συμμετείχε σε 73 λεπτά αγώνα (24 δηλαδή λιγότερα από τον Μέσι), έτρεξε 7.390 μέτρα… Τη στιγμή που «το πρώτο όνομα της Αργεντινής» κάλυψε 8.702. Πού να έπαιζε και τα 96΄δηλαδή ο εξτρέμ της Παρί…

Όταν δε, η Αργεντινή δεν είχε την μπάλα στην κατοχή της και ο Μέσι έπρεπε να τρέξει περισσότερο, έμεινε και πάλι σε πολύ ρηχά νερά, αφού τα χιλιόμετρα που έτρεξε είναι χαμηλότερα από κάθε άλλον παίχτη που έβγαλε 90λεπτο. Συνολικά, μόλις 2.197 μέτρα για τον σταρ της «αλμπισελέστε», δίχως τη μπάλα στα πόδια των συμπαικτών του, όταν Πέρες και Ντι Μαρία, που αγωνίστηκαν πολύ λιγότερο, απέχουν 100 περίπου μέτρα από τα δικά του ποσοστά.

Δείτε αναλυτικά την κάρτα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Για να μην παρεξηγηθούμε, κιόλας, κανείς δεν αμφισβήτησε την ποιότητα του Μέσι. Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι ένας ζωντανός θρύλος. Το να καλύπτεται όμως κάτω από το χαλάκι η τεμπελιά που τον συνοδεύει με την Αργεντινή, στο βωμό ενός ονόματος που έχει χτιστεί με την Μπαρτσελόνα είναι πραγματικά ανεξήγητο και ίσως λίγο εμμονικό…

Κι αν δεν πιστεύετε ούτε εμάς ούτε τη FIFA, δείτε ξανά ολόκληρο το παιχνίδι για να πειστείτε…

Α’ Ημίχρονο

Β’ Ημίχρονο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς