23.9 C
Athens

Εμπαπέ τέλος κι επίσημα από την Παρί: «Την Κυριακή ο τελευταίος μου αγώνας στο Παρκ ντε Πρενς» (vid)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανακοίνωσε με video την οριστική του απόφαση να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της φετινής σεζόν, με τον Γάλλο αστέρα να δηλώνει πως την Κυριακή (12/5) θα δώσει το τελευταίο του παιχνίδι στο «Παρκ ντε Πρενς» ως παίκτης των Παριζιάνων κόντρα στη Τουλούζ.

Ο νεαρός σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου απέφυγε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του μέσω των social media να κατονομάσει την ομάδα που θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, που είναι γνωστό πως θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ήθελα να σας μιλήσω. Πάντα έλεγα ότι θα σας μιλήσω όταν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ήθελα να σας πω σε όλους ότι αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά στην Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν πρόκειται να συνεχίσω και θα ολοκληρώσω την περιπέτεια μου σε λίγες εβδομάδες, θα παίξω αυτή την Κυριακή τον τελευταίο μου αγώνα στο Parc des Princes», ανέφερε αρχικά ο Εμπαπέ.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Με βοήθησε να εξελιχθώ ως παίκτης, με το να είμαι δίπλα σε μερικούς από τους καλύτερους στην ιστορία και να εξελιχθώ και ως άνδρας τόσο μέσα από τη δόξα όσο και από τα λάθη που έχω κάνει.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες που είχα και όλους τους προπονητές. Είναι δύσκολο, ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να ανακοινώσω ότι θα φύγω από τη χώρα μου…

Χρειάζομαι μια νέα πρόκληση μετά από επτά χρόνια. Δεν ανταποκρίνομαι πάντα στην αγάπη που μου δώσατε όλοι για επτά χρόνια, αλλά ποτέ δεν ήθελα να σας απατήσω. Πάντα ήθελα να είμαι ουσιαστικός.

Η Παρί είναι ένας σύλλογος που δεν αφήνει ποτέ κανέναν αδιάφορο. Μπορείς να την αγαπήσεις ή να τη μισήσεις. Έκανα την επιλογή να την αγαπήσω και το έκανα για επτά χρόνια. Δεν μετανιώνω καμία στιγμή. Είναι ένας σύλλογος που θα κρατήσω στη μνήμη μου για όλη μου τη ζωή».

Ο Εμπαπέ κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Γαλλίας, 3 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ, ενώ ανακηρύχτηκε 6 φορές ως ο κορυφαίος παίκτης της Ligue 1. Σε 306 παιχνίδια μέτρησε 255 γκολ και 108 ασίστ με τη φανέλα των Παριζιάνων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς