26.5 C
Athens

Συγκλονιστικός Μαρινάκης: Έχουμε πίστη στα όνειρά μας, να το σηκώσουμε όλοι οι Έλληνες μαζί σε ελληνικά χώματα

Συγκινημένος και με σπασμένη φωνή, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αφιέρωσε την ιστορική επιτυχία στον πατέρα του και τον Σάββα Θεοδωρίδη, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ποιους ακριβώς έχει «απέναντί» του ο σύλλογος

Μετά από 14 χρόνια παρουσίας στην ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και με τον Ερασιτέχνη υπό την προστασία του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέτυχε αυτό που δεν είχε καταφέρει ποτέ μέχρι απόψε κάποιος πρόεδρος του Θρύλου: να οδηγήσει την ομάδα του σε ευρωπαϊκό τελικό και να κλείσει δια παντός μια… ιστορική εκκρεμότητα, αφού πλέον ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ θα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον από μια παρουσία σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Συγκινημένος και με σπασμένη φωνή, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αφιέρωσε την ιστορική επιτυχία στον πατέρα του και τον Σάββα Θεοδωρίδη, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ποιους ακριβώς έχει «απέναντί» του ο σύλλογος…

Διαβάστε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την ανεπανάληπτη πρόκριση επί της Άστον Βίλα

«Χιλιάδες, εκατομμύρια κόσμου δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι έχει γίνει, να παίξει ο Ολυμπιακός σε έναν τελικό. Να κερδίζει ομάδες που είναι επιπέδου Champions League με πενταπλάσια μπάτζετ και να παίζει όπως παίζει, όπως έπαιξε στην έδρα τους, όπως έπαιξε σήμερα. Μας γεμίζει πολύ μεγάλη χαρά, μεγάλη αισιοδοξία.

Πρέπει να αναλογιστεί κανείς από ποια χώρα ξεκινήσαμε και το κάναμε αυτό, με ποια ποδοσφαιρική ομοσπονδία το κάναμε αυτό, με ποια κυβέρνηση το κάναμε αυτό και παρόλες τις δυσκολίες το καταφέραμε αυτό το μεγάλο όνειρο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην αρχή το πίστεψε ένας, μετά δύο και μετά έγιναν περισσότεροι. Σιγά σιγά το πίστεψαν όλοι. Το είχαμε πει στους Νέους, γιατί αυτό είναι μεγαλύτερο επίτευγμα, να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα όσα γράφονται, το τι μπορεί να συζητάει ο καθένας, εμείς έχουμε πίστη στα όνειρά μας, τα στηρίζουμε και με σκληρή δουλειά και όλοι μαζί ενωμένοι πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε την κορυφή.

Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα είμαστε όλοι οι Έλληνες μαζί, τους χρειαζόμαστε όλους σε λίγο καιρό να το σηκώσουμε όλοι μαζί σε ελληνικά χώματα. Θα το κάνουμε για την Ελλάδα μας, για τον Θρύλο μας, τον Πειραιά μας, αλλά πάνω απ’ όλα για τον τόπο μας.

 

Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε δύο μεγάλους Ολυμπιακούς, τον πατέρα μου και τον Σάββα Θεοδωρίδη. Ο πατέρας μου με μεγάλωσε με μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό ό,τι κάνω είναι καθαρά από αγάπη για τον σύλλογο και ο Σάββας ήταν συνέχεια δίπλα μου.

Από την πρώτη μέρα στον Ερασιτέχνη είπα ότι αυτό που έχουμε καταφέρει είναι μοναδικό στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει σύλλογος να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει ευρωπαϊκά τρόπαια όπως εμείς. Υπάρχει η Μπαρτσελόνα, εμείς και ίσως κάποιες άλλες ομάδες. Το χαιρόμαστε και το χαίρεται κι ο κόσμος μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς