28 C
Athens

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Ακούστε το Ευρωπαίοι, ο Θρύλος στον τελικό του Conference!

Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος κόσμου είναι στον τελικό του Conference League και θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκό τίτλο και στο ποδόσφαιρο!

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!

 

Η μεγαλύτερη βραδιά του Ολυμπιακού είναι γεγονός! Η απίστευτη ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τελείωσε τη δουλειά που ξεκίνησε στο Βίλα Παρκ και με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να σκοράρει δύο γκολ (!!) για το 2-0 απέναντι στην Άστον Βίλα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη στην κορυφαία ευρωπαϊκή στιγμή του Ολυμπιακού!

Συνολικό σκορ: 6-2. Απέναντι στην 4η της Premier League, στην ομάδα που επένδυσε πολλά χρήματα και ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference!

Αυτή τη φορά όμως μίλησε ο ΘΡΥΛΟΣ στην κορυφαία του ευρωπαϊκή στιγμή στα 99 χρόνια της ιστορίας του στο ποδόσφαιρο: ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος!

 

Μένει ακόμα ένα παιχνίδι και τι παιχνίδι! Την Τετάρτη 29 Μαΐου στην OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον τελικό του Conference ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στη Φιορεντίνα που θα παίξει σε δεύτερο σερί και θα έχει κι εκείνη την ευκαιρία της. Στην Αθήνα όμως θα πει την τελευταία λέξη ο Ολυμπιακός!

Τεράστια στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την κορυφαία ελληνική ομάδα. Η Άστον Βίλα δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση, βρήκε απέναντί της τείχος και δεν είχε τρόπο να απαντήσει σε όσα προβλήματα της έβαλαν οι Ερυθρόλευκοι. Το γρήγορο γκολ του Ελ Κααμπί της έκοψε τα πόδια, δημιούργησε ελάχιστες φάσεις και κάθε κόντρα των γηπεδούχων ήταν κίνδυνος-θάνατος!

Ο Μαροκινός φορ τελείωσε οριστικά την πρόκριση και ο Πειραιάς και όλη η Ελλάδα πήραν φωτιά για έναν Ολυμπιακό που μετρά αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με μία αλλαγή σε σύγκριση με το πρώτο ματς αφού ο Κίνι κλήθηκε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από τους τραυματισμούς των Ορτέγκα και Ρίτσαρντς. Από την άλλη, ο Ουνάι Έμερι έκανε τρεις αλλαγές με τον Μαρτίνες να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια και τους Πάου Τόρες και Ντιέγκο Κάρλος να παίρνουν θέση στο κέντρο της άμυνας σε διάταξη με τρεις στόπερ.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 2ο λεπτό με ένα καλό σουτ του Τσικίνιο από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής που πέρασε άουτ. Η Άστον Βίλα έσπαγε το πρες που της ασκούσαν οι Ερυθρόλευκοι αλλά οι Χωριάτες δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις. Ο Ολυμπιακός έψαξε τη στιγμή του και τη βρήκε στο 10ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ με ένα απίθανο γκολ, πραγματικό αριστούργημα.

Το γκολ ήταν πραγματικό έργο τέχνης αφού ξεκινά από βαθιά μπαλιά του Φορτούνη από τα αριστερά με αποδέκτη τον Ποντένσε που βρήκε χώρο, περίμενε τον Κίνι που έκανε το ανέβασμα και o Πορτογάλος τον τροφοδότησε, με τον Ισπανό να γυρνά στο δεύτερο δοκάρι για τον Ελ Κααμπί που με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0!

Ένα σουτ του Ντούγκλας Λουίζ στο 25′ και ένα ακόμα του Μπέιλι που βρήκε στο κεφάλι του Τζολάκη και κατέληξε κόρνερ ήταν οι καλύτερες στιγμές της Άστον Βίλα, με τον Ολυμπιακό να έχει τέλειες καλύψεις σε κάθε πλευρά και να μην επιτρέπει στους Χωριάτες να βρουν χώρους αλλά ούτε και να τροφοδοτήσουν τον Γουότκινς.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Άστον Βίλα να έχει διάθεση να πιέσει περισσότερο, απείλησε στο 50′ με την κεφαλιά του Γουότκινς που πέρασε άουτ ενώ στο 51′ το σουτ του Φορτούνη έφερε την απάντηση του Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Ο Ντουράν στο 59′ υποχρέωσε σε μια σπουδαία επέμβαση τον Τζολάκη και κάπου εκεί σταμάτησαν οι ευκαιρίες των Άγγλων που σταδιακά έχαναν τις μάχες στο κέντρο. Κίνι και Ιμπόρα δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το παιχνίδι, με τον Μεντιλίμπαρ να μη διστάζει να ρίξει στο ματς τον 21χρονο Αποστολόπουλο παρότι είχε μόλις μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα τα τελευταία 3 χρόνια!

Οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν τη μάχη του κέντρου και διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το παιχνίδι.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 81ο λεπτό και εκεί όλα τελείωσαν. Ο Τζολάκης με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Ελ Κααμπί που έφυγε τετ α τετ και σκόραρε το 2-0 με το πέμπτο του γκολ στην Άστον Βίλα και το 10ο στη διοργάνωση για να φτάσει τα 32 στη σεζόν!

 

Παρότι σε πρώτο χρόνο το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ, το VAR επιβεβαίωσε πως ο Μαροκινός killer ήταν σε κανονική θέση και το πάρτι ξεκίνησε και θα κρατήσει για πολλές, πάρα πολλές μέρες ακόμα. Ο Ουνάι Έμερι έριξε τρία παιδιά από τα τμήματα υποδομής στο παιχνίδι και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί θα συνεχιστούν για όσο πάει!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 2-0 [ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΚΟΡ: 6-2]

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 10′, 81′ Ελ Κααμπί

Διαιτητής: Τσβάιερ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Ροντινέι, Ποντένσε, Κίνι / Λουίζ, Ιρόγκμπαναμ, Ντουράν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77′ Αποστολόπουλος), Ιμπόρα (73′ λ. τρ. Όρτα), Τσικίνιο, Έσε, Φορτούνης, Ποντένσε (64′ Μασούρας), Ελ Κααμπί

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (66′ Ιρόγκμπαναμ), Πάου Τόρες, Ντιν (86′ Μάνροου), Κας (86′ Κέσλερ-Χέιντεν), ΜακΓκιν, Ντούγκλας Λουίζ, Ντιαμπί (58′ Ντουράν), Μπέιλι (86′ Κέλιμαν), Γουότκινς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς