27.3 C
Athens

Αγγελόπουλοι: Όλη η ομάδα πείσμωσε με αυτό που έγινε στο Game 3, παγκόσμιο φαινόμενο οι τόσες επιτυχίες με χαμηλό μπάτζετ

Οι Πρόεδροι του Ολυμπιακού μίλησαν για τις τόσες επιτυχίες της σπουδαίας ομάδας του Μπαρτζώκα που ήρθαν με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους αλλά και για την τοξικότητα που «δυστυχώς έχει επιστρέψει στο ελληνικό μπάσκετ»

Οι άνθρωποι που διατηρούν τον Ολυμπιακό στην αφρόκρεμα της Ευρώπης έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι για τις αποφάσεις τους, όσο δύσκολες κι αν είναι αυτές. Ο λόγος για τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο που ήταν πανευτυχείς μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού σε τρίτο σερί Final-4 με δεύτερο μπρέικ στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Οι Πειραιώτες, πιστοί με το ραντεβού τους στο Final Four, έκλεισαν εισιτήρια για το Βερολίνο, με τους ισχυρούς άνδρες των Ερυθρολεύκων να στέκονται στο πώς η ομάδα τους παραμένει στην κορυφή παρότι είχε το χαμηλότερο μπάτζετ και έχασε παίκτες θρύλους τα τελευταία χρόνια.

Αγγελόπουλοι: Πολλές αποφάσεις είναι δύσκολες, αλλά το αποτέλεσμα μας κάνει να νιώθουμε δικαιωμένοι

Παράλληλα, αμφότεροι ανέφεραν ότι άπαντες στην ομάδα πείσμωσαν μετά τα όσα διαιτητικά «εγκλήματα» έγιναν στο Game 3 του ΣΕΦ, ενώ πρόσθεσαν ότι δυστυχώς η τοξικότητα έχει επιστρέψει στο ελληνικό μπάσκετ, με αφορμή το πιθανό συναπάντημα με τον Παναθηναϊκό στον τελικό της Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στην κάμερα του Olympiacos TV:

«Νιώθω χαρά, περηφάνια, δικαίωση», ήταν τα πρώτα λόγια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. «Είναι το τρίτο συνεχόμενο φάιναλ φορ. Γράψαμε ιστορία απόψε. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Και μάλιστα μέσα στην Μπαρτσελόνα. Ήταν ένα ματς με πολύ μπασκετικό και μη μπασκετικό ξύλο, που μάλλον επικράτησε αυτός που το ήθελε περισσότερο, δηλαδή εμείς».

Ερωτηθείς αν επικράτησε αυτός που το άξιζε περισσότερο, απάντησε: «Πιστεύω πως ναι. Ήταν μια δύσκολη σειρά. Η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος. Όμως, ο Ολυμπιακός έχει χτίσει ένα μέταλλο, έχει χημεία, πίστη, εμπιστοσύνη ακόμα και στα δύσκολα, ακόμα και όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Επίσης, πάντα έχει παίκτες που βγαίνουν μπροστά και δεν είναι πάντα οι ίδιοι. Αυτό είναι που κάνει τον Ολυμπιακό πιο δύσκολο στους αντιπάλους του να τον αντιμετωπίσουν».

Για το αν ήταν το μέταλλο αυτό που άλλαξε την ψυχολογία μετά την ήττα της ομάδας στον 3ο προημιτελικό, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε: «Όλη η ομάδα πείσμωσε με αυτό που έγινε. Από κει και πέρα σήμερα έγινε μια μάχη γιγάντων, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τέλος, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που έπαιξε πολύ καλά και δυνατά».

Για την σημαντικότητα του επιτεύγματος να βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στα φάιναλ φορ, παρότι οι αντίπαλες ομάδες ξοδεύουν υπέρογκα ποσά, τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος: «Το έχουμε πει και παλαιότερα. Από όταν άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας, έχουμε πάει σε εννιά φάιναλ φορ, κάτι που είναι τρομακτική επιτυχία από μόνο του. Τα τρία σερί. Έφυγαν παίκτες θρύλοι του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια κι ο Ολυμπιακός έμεινε στην κορυφή. Αυτό είναι κάτι μοναδικό. Συν ότι ο προϋπολογισμός μας, αν δεν κάνω λάθος, είναι ο χαμηλότερος όλων των ομάδων του Τop-8. Όλες αυτές οι επιτυχίες έγιναν με πολύ χαμηλό μπάτζετ. Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν θα το κάνει κανείς. Ας το απολαύσουμε, ας το ζήσουμε κι ας το εξηγήσουμε άλλη στιγμή».

Σε ερώτηση με το αν νιώθει πως κάτι χρωστάει η τύχη στους ερυθρολεύκους, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, σχολίασε: «Αυτή η ερώτηση γίνεται συχνά και από φίλους. Δεν είναι θέμα τύχης ή αν μας το χρωστάει να το πάρουμε σε σχέση με πέρυσι που το χάσαμε στα τέσσερα τελευταία δευτερόλεπτα ή που χάσαμε στο τελευταίο σουτ στον ημιτελικό στο Βελιγράδι. Το θέμα είναι να μπουν οι παίκτες αποφασισμένοι με την Ρεάλ, να πάμε στον τελικό και να δώσουμε μια νέα μάχη. Το θέμα είναι να κερδίσουμε την Ρεάλ.

Πιστεύω πως είναι θέμα ικανότητας, πίστης του προπονητή και των παικτών ο ένας για τον άλλον. Είχαμε πάρα πολύ σοβαρούς τραυματισμούς μέσα στη σεζόν. Η ομάδα ενισχύθηκε και ξεπέρασε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Μια ομάδα που χάνει βασικούς παίκτες δύσκολα ξανα φτιάχνεις τη χημεία. Κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ, έχουν περάσει σε τρία συνεχόμενα φάιναλ φορ, όμως, δεν είχαν το δικό μας μπάτζετ. Όταν έχεις μπάτζετ σαράντα εκατομμύρια ή 50 όπως είχε η ΤΣΣΚΑ, δεν είναι και κανένα τρομερό επίτευγμα. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι απίστευτο».

Όταν ζητήθηκε ένα σχόλιο για τον κόουτς, Γιώργο Μπαρτζώκα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, τόνισε: «Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Το αποδεικνύει συνεχώς. Βλέπετε τι μπάσκετ παίζει ο Ολυμπιακός με αντιξοότητες». Και συνέχισε: «Στον αθλητισμό χρειάζεσαι και τύχη. Αυτό είναι δεδομένο. Όμως, πιστεύω πως αυτή η ομάδα αξίζει να ζήσει ακόμα μεγαλύτερες στιγμές. Δεν χρειάζεται να πούμε τι έχει γίνει. Όλοι γνωρίζουν τι έχει γίνει. Δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε».

Για το αν θα επέλεγε ποτέ αντίπαλο στον τελικό από τον άλλο ημιτελικό και αν θα ήθελε να αντιμετωπίσει εκεί τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε: «Όταν αντιμετωπίζεις στα ημιτελικά την πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν μπορείς να μπεις σε τέτοιες σκέψεις. Η Ρεάλ είναι ίσως η καλύτερη ομάδα, η πιο πλήρης στην Ευρώπη. Έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλο ημιτελικό. Τώρα σε σχέση με την αντιπαλότητα που λέτε, είναι δεδομένη. Το θέμα είναι να μην υπάρχει τοξικότητα. Δυστυχώς, έχει επιστρέψει η τοξικότητα. Και αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο για τον αθλητισμό. Πρέπει να το δούμε αυτό το θέμα κι οι απαράδεκτες συμπεριφορές να καταδικάζονται. Η τοξικότητα είναι επικίνδυνη, η αντιπαλότητα είναι κάτι υγιές».

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Το θέμα είναι να περάσουμε την Ρεάλ. Αν με το καλό περάσουμε, είτε η Φενέρμπαχτσε, είτε ο Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα τρομερός τελικός. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές. Δεν διαλέγουμε αντίπαλο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς