21.9 C
Athens

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Η Βασίλισσα το έκανε ξανά, με μυθική ανατροπή στον τελικό του Champions League

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά η Βασίλισσα της Ευρώπης έκανε την απόλυτη ανατροπή στο 88' και στο 91' για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ όπου θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ με φόντο το 15ο της τρόπαιο

Η Βασίλισσα το έκανε ξανά! Η αλύγιστη Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όμως με δύο γκολ του Χοσέλου στο 88′ και στο 91′ έφερε τούμπα το 0-1 της Μπάγερν Μονάχου για το τελικό 2-1 και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα πήρε ακόμη μία τεράστια πρόκριση στον τελικό του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ.

Όπως το 2022 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι που με δύο γκολ τότε έστειλε το ματς στην παράταση για να πάρει εκεί την πρόκριση, έτσι και τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης το έκανε ξανά και με τον Χοσέλου να σκοράρει δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά (88′, 91′), η Βασίλισσα πήρε μυθική πρόκριση στον τελικό του Champions League και θα διεκδικήσει στο Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της στη διοργάνωση.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν απολύτως μοιρασμένο και με ελάχιστες καλές φάσεις από τις δύο ομάδες. Η Μπάγερν φάνηκε πως θα είναι η ομάδα που θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων καθώς στα πρώτα 10 λεπτά μπήκε με διάθεση να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της. Αυτό άλλαξε γρήγορα, με την κατοχή να περνάει στην πλειοψηφία της στους γηπεδούχους, σε μια εικόνα που διατηρήθηκε σε όλο το πρώτο μέρος.

Οι καλές στιγμές ελάχιστες, με την πρώτη να έρχεται από πλευράς Ρεάλ και μάλιστα να είναι διπλή. Στο 13′ ο Βινίσιους βρέθηκε μέσα από την περιοχή και σημάδεψε το δοκάρι με δυνατό σουτ. Στην επαναφορά ο Ροντρίγκο πήρε το ριμπάουντ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ, ο οποίος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 28′ ήρθε η απάντηση των Βαυαρών, με τον Κέιν να πιάνει σουτ στην κίνηση με την μπάλα στον αέρα και τον Λούνιν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή για την Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο, με τη Ρεάλ να απειλεί ξανά στο 39′ όταν ο Νόιερ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Βινίσιους.

Τα καλά διαστήματα των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο εμπεριείχαν και περισσότερες τελικές προσπάθειες. Την αρχή έκανε η Μπάγερν που μπήκε το ίδιο δυνατά με το πρώτο μέρος. Στο 47′ ο Ντέιβις πάτησε από τα αριστερά περιοχή και το σουτ του κατέληξε λίγο έξω μετά από κόντρα πάνω στο τάκλιν του Καρβαχάλ. Έξι λεπτά αργότερα ο Λούνιν δεν δυσκολεύτηκε σε σου του Κέιν και από εκεί και πέρα άρχισε η κυριαρχία της Ρεάλ που κράτησε για αρκετά λεπτά.

Η Βασίλισσα απείλησε δύο φορές μέσα σε τέσσερα λεπτά με τον Ροντρίγκο. Αρχικά στο 55′ ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από πλεονεκτικό σημείο μέσα στην περιοχή μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Βινίσιους και γύρισμα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νόιερ νίκησε όπως και στο πρώτο μέρος τον Ροντρίγκο, ο οποίος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γερμανού με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η πίεση της Ρεάλ δεν σταμάτησε εκεί. Βινίσιους και Ροντρίγκο ήταν οι άνθρωποι που δημιουργήσαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, με τον πρώτο επίσης να νικιέται από τον Νόιερ σε δυνατό σουτ που ετοίμασε στο 60′.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Μπάγερν άρχισε να συνέρχεται. Οι Βαυαροί πήραν τα μέτρα και έφτασαν σε μεγάλη φάση μετά από ώρα, με τον Λούνιν να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Μουσιάλα στο 66′. Ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και δύο λεπτά αργότερα, με τον Ντέιβις που είχε περάσει στη θέση του Γκνάμπρι που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο μέρος, να μπαίνει ξανά από τα αριστερά μέσα στην περιοχή και αυτή τη φορά να σκοράρει για το 0-1.

Η Ρεάλ βρήκε σχεδόν αμέσως γκολ ισοφάρισης αλλά αυτό δεν μέτρησε. Η Βασίλισσα κέρδισε κόρνερ που εκτελέστηκε με πάσα, ο Βαλβέρδε έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και μετά από διπλή κόντρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο πριν γίνουν όλα αυτά ο Νάτσο έσπρωξε καθαρά τον Κίμιχ μέσα στην περιοχή και το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR.

Στο 75′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ, με τον Μουσιάλα να τροφοδοτεί τον Κέιν και τον Άγγλο επιθετικό να σουτάρει λίγο άουτ μέσα από την περιοχή.

Η πίεση της Ρεάλ συνεχίστηκε, αν και οι ποδοσφαιριστές του Κάρλο Αντσελότι φαινόταν πως μένουν από δυνάμεις. Ωστόσο τη Ρεάλ δεν μπορείς να την ξεγράψεις ποτέ και αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπάγερν στο ματς, ο Μάνουελ Νόιερ, αποδείχθηκε μοιραίος στο 88ο λεπτό αφού δεν απομάκρυνε σωστά το σουτ του Βινίσιους και ο Χοσέλου πήρε το ριμπάουντ για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Δεν υπήρχε ποτέ η περίπτωση η Ρεάλ να… κάτσει στο γκολ της ισοφάρισης και έκανε ακόμη μία τεράστια ανατροπή στην ιστορία της. Μετά από φάση διαρκείας ο Ρούντιγκερ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα από την περιοχή στα αριστερά, τη γύρισε και ο Χοσέλου με το δεύτερο του γκολ μέσα σε ελάχιστα λεπτά έκανε το 2-1 στο 91′.

Στον χρόνο που απέμενε οι γηπεδούχοι κράτησαν εύκολα το υπέρ τους προβάδισμα αφού οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν είχαν αδειάσει και πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Champions League.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί (70′ Καμαβινγκά), Κρόος (69′ Μόντριτς), Βαλβέρδε (81′ Ντίαθ), Μπέλιγχαμ (90+10′ Μιλιτάο), Ροντρίγκο (81′ Χοσέλου), Βινίσιους

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουί, Πάβλοβιτς, Λάιμερ, Σανέ (78′ Κιμ), Μουσιάλα (85′ Μίλερ), Γκνάμπρι (27′ Ντέιβις), Κέιν (85′ Τσούπο-Μότινγκ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς