21.9 C
Athens

Ελλάδα – Ολλανδία 31-27: Τεράστια νίκη για την Εθνική, πάει στο Αϊντχόφεν για να τελειώσει την πρόκριση στο παγκόσμιο μετά από 20 χρόνια

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή σε τελική φάση παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά από 20 χρόνια έγινε για την εθνική ομάδα χάντμπολ!

Η Ελλάδα επιβλήθηκε με 31-27 της Ολλανδίας στην Κοζάνη και την Κυριακή (12/5) στο Αϊντχόφεν θα κληθεί να υπερασπιστεί τη νίκη της για να πάρει μια πολύ μεγάλη πρόκριση για δεύτερη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (και για τρίτη σε μεγάλη διοργάνωση μετά την παρουσία σε ευρωπαϊκό).

 

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έκανε σπουδαία εμφάνιση απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος. Με αποτελεσματικότητα από τα 7μ., εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση, η Ελλάδα έκανε το… καθήκον της με σπουδαία άμυνα στα μεγαλύτερα διαστήματα (πολύ καλός ο Μπουκοβίνας στις επεμβάσεις του).

Ο Αχιλλέας Τόσκας (7 γκολ), ο Δημήτρης Τζηράς (6 γκολ) και ο Θόδωρος Μπόσκος (5 γκολ) έκαναν τη διαφορά επιθετικά για τη γαλανόλευκη που είχε μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο στο κλειστό της Κοζάνης και πήρε τη νίκη με διαφορά ασφαλείας.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ζαραβίνας): Παναγιώτου 4, Μπόσκος 5, Λιάπης 3, Μάλλιος, Λ. Παπάζογλου, Μιχαηλίδης, Πασσιάς, Τόσκας 7, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης 3, Τζηράς 6, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου 1, Αραμπατζής 2, Σάββας, Κεδέρης.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Στάφαν Όλσον): Στάβαστ 1, Φαν Τσούντερτ, Τεν Φέλντε 10, Μπλάουβ, Σενάκερ, Ντόργκελο, Σάγκεν 4, Κούι, Χέενεν, Φερστάινεν 3, Κλάικερς 1, Στάινς 4, Σμιτς, Σμιτ, Ντε Λάνγκε, Μπάιγενς 4.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς