27.5 C
Athens

Παρί – Ντόρτμουντ 0-1: Γερμανικός θρίαμβος στο Παρίσι, οι Βεστφαλοί στον τελικό του Champions League 11 χρόνια μετά

Με αμυντικό masterclass, οι Βεστφαλοί ολοκλήρωσαν τη δουλειά με θρίαμβο στο Παρίσι και προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League μετά από 11 χρόνια όπου θα διεκδικήσουν το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο κόντρα σε Μπάγερν ή Ρεάλ

Τρίτος ευρωπαϊκός τελικός και απόλυτος στόχος το δεύτερο τρόπαιο! Η μαγική Ντόρτμουντ με δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ (1-0) στο Παρίσι καθάρισε την Παρί Σεν Ζερμέν και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπάγερν.

Αν τα καταφέρουν οι Βαυαροί μάλιστα, θα έχουμε την επανάληψη του τελικού του 2013, όταν βρέθηκε σε αυτόν την τελευταία φορά η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς.

 

Η Παρί ήταν αυτή που έψαχνε το γκολ και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα της Ντόρτμουντ για λίγο παραπάνω από δέκα λεπτά, όμως δεν κατάφεραν στο διάστημα αυτό να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Ντόρτμουντ κατάφερε να βάλει φρένο στην ορμή της Παρί και με την πολύ καλή αμυντική λειτουργεία της κρατούσε σχετικά εύκολα το μηδέν. Στο 31′ η μπάλα έφτασε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή στον Ντεμπελέ, όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 35′, ο Χούμελς έκλεψε την μπουκιά μέσα από το στόμα του Κιλιάν Εμπαπέ που ήταν έτοιμος να πλασάρει μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια της φάσης η Ντόρτμουντ δημιούργησε την καλύτερη φάση στο πρώτο ημίχρονο και άγγιξε το 0-1.

Οι Βεστφαλοί βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Αντεγέμι, ο οποίος πήρε την κατοχή της μπάλας λίγο πίσω από το κέντρο και με εκπληκτικό ράλι έφτασε μέσα στην περιοχή απέναντι από τον Ντοναρούμα. Εκεί ο Ιταλός τερματοφύλακας τον νίκησε και κράτησε το μηδέν. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με την τελευταία αξιόλογη ευκαιρία να έρχεται από την πλευρά των γηπεδούχων στο 45′, όταν το σουτ του Ρουίθ κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Ο Ματς Χούμελς άνοιξε το σκορ για την Ντόρτμουντ στο 50ο λεπτό και έδωσε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην Ντόρτμουντ, που προηγείται συνολικά με 2-0 της Παρί στη μάχη για την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Μετά από κακή αμυντική αντίδραση της άμυνας της Παρί ο Γερμανός αμυντικός πήδηξε αμαρκάριστος και σκόραρε με το κεφάλι για το 0-1.

 

Όλα άρχισαν να γίνονται πιο απλά για τους φιλοξενούμενους, παρότι η πίεση ήταν ασφυκτική στα καρέ τους. Η Παρί πήρε την κατοχή της μπάλας και είχε δύο δοκάρια με τον Ζαΐρ-Εμερί και τον Νούνο Μέντες αλλά ο Εμπαπέ έμοιαζε κλεισμένος και δεν μπορούσε να απειλήσει όπως θα ήθελε.

Οι Γάλλοι δημιούργησαν κάποιες φάσεις αλλά τα δοκάρια αποδείχθηκαν ισχυροί σύμμαχοι του Κόμπελ που κράτησε ξανά το μηδέν για να ξεσπάσει η ομάδα του σε πανηγυρισμούς στο φινάλε σε μια ιστορική βραδιά για τον σύλλογο.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί (76′ Κανγκ-Ιν Λι), Βιτίνια, Ρουίθ (63′ Ασένσιο), Ντεμπελέ, Ράμος (63′ Μπαρκολά), Εμπαπέ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Σχλότερμπεκ, Χούμελς, Μάατσεν, Ρίερσον, Τσαν, Ζάμπιτσερ, Μπραντ (85′ Ενμετσά), Σάντσο (67′ Ζίλε), Αντεγέμι (56′ Ρόις), Φίλκρουγκ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς