21.4 C
Athens

Δεν κακοποιήθηκαν σωματικά τα δύο αγοράκια που απήχθησαν στην Κύπρο

Τι δήλωσε ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας για το δράστη και για τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι 11χρονοι μαθητές

Ο δράστης της χθεσινής απαγωγής των δύο ανήλικων αγοριών, Γιώργος Νικολάου, δεν τα κακοποίησε σωματικά, όπως προέκυψε από τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκαν τα παιδιά.

Αμέσως μόλις βρέθηκαν χθες τα δύο παιδιά, ειπώθηκε πως ήταν καλά στην υγεία τους, αλλά αυτή η κρίση δεν θα μπορούσε παρά να αναφέρεται στην εξωτερική σωματική και ψυχική τους εικόνα. Τις λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας τους δε θα μπορούσαν να τις γνωρίζουν, προτού τα δύο 11χρονα αγόρια υποβληθούν σε εξετάσεις.

Τα παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και εκεί οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν ότι, πέρα από τη νάρκωσή τους, με ουσία που ο δράστης έβαλε στη λεμονάδα που τους έδωσε (προκειμένου να κοιμηθούν και να μην αρχίσουν να φωνάζουν ώστε να «προδώσουν» την παρουσία τους στο διαμέρισμά του) δεν έφεραν καμία σωματική κακοποίηση.

Αυτό δήλωσε ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και πρόσθεσε ότι ο δράστης στην κατάθεσή του παραδέχθηκε την απαγωγή.

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι την πληροφορία για το σημείο που βρισκόταν ο 35χρονος έδωσε πολίτης, ενώ επαίνεσε την άρτια επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξαν τα μέλη της αστυνομίας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας χαρακτήρισε ωφέλιμο τον θεσμό τού παρατηρητή της γειτονιάς (θεσμός που λειτουργεί σε επίπεδο δήμου), καθώς η κρίσιμη πληροφορία που επέτρεψε στον εντοπισμό του δράστη, προήλθε από πολίτη-παρατηρητή.

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως τα παιδιά των πολιτών βρίσκονται σε κίνδυνο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς