25.9 C
Athens

Η Τζιρόνα μετακομίζει 100 χιλιόμετρα μακριά από το Μοντιλιβί για τα εντός έδρας ματς του Champions League

Σε αλλαγή έδρας προχωρά η Τζιρόνα για τα παιχνίδια που θα φιλοξενήσει στην παρθενική της παρουσία στο Champions League της επόμενης σεζόν καθώς το γήπεδο των Καταλανών δεν πληροί αρκετές από τις προϋποθέσεις που θέτει η UEFA όσον αφορά στην ασφάλεια.

«Είπαμε ότι θέλουμε να παίξουμε στο Μοντιλιβί και μιλάμε με την UEFA για αυτό αλλά μας ζητά μια σειρά από πράγματα που απαιτούν μεγάλες επενδύσεις. Ίσως δεν αξίζει να κάνουμε για τέσσερα παιχνίδια τόσες αλλαγές επειδή σχεδιάζουμε και το πρότζεκτ του νέου γηπέδου», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ντελφί Γκέλι στο Cadena Ser.

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, η Τζιρόνα σκέφτεται να δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια στο Μονζουΐκ – το οποίο στεγάζει την Μπαρτσελόνα όσο γίνεται η ανακατασκευή του Καμπ Νου – ή στο Κορνεγιά της Εσπανιόλ που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα μακριά από το Μοντιλιβί που μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 14.500 φίλους του συλλόγου.

Ο προπονητής της Τζιρόνα, Μίτσελ, εμφανίστηκε κάθετος πως τα παιχνίδια πρέπει να παιχτούν στο Μοντιλιβί παρότι η χωρητικότητα δεν είναι μεγάλη καθώς θα είναι ιστορικής σημασίας η ανάκρουση του ύμνου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στη φυσική έδρα του συλλόγου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς