22.8 C
Athens

GP Mαϊάμι: Ποινή στον Σάινθ για τη σύγκρουση με τον Πιάστρι, έπεσε στην 5η θέση ο Ισπανός της Ferrari

Με ποινή 5” τιμωρήθηκε ο Κάρλος Σάινθ, αφού οι αγωνοδίκες τον έκριναν υπαίτιο για τη σύγκρουσή του με τον Πιάστρι στο Grand Prix του Μαϊάμι κι έτσι ο Ισπανός της Ferrari έπεσε στην 5η θέση από την 4η στην οποία τερμάτισε.

«Είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι το Αυτοκίνητο 55 προκάλεσε τη σύγκρουση. Στην προσπάθεια προσπέρασης το Αυτοκίνητο 55 φρέναρε αργά, έχασε το apex και στην πορεία χάθηκε η πρόσφυση του πίσω μέρους, με αποτέλεσμα να συμβεί η σύγκρουση. Παρότι το Αυτοκίνητο 81 προσπάθησε να στρίψει για να αντιμετωπίσει την προσπάθεια προσπέρασης, το Αυτοκίνητο 81 άφησε αρκετό χώρο στο Αυτοκίνητο 55», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των αγωνοδικών.

Και συνέχισε πως «χωρίς τη στιγμιαία απώλεια του ελέγχου του Αυτοκινήτου 55 η πρόσκρουση πιθανότατα δεν θα συνέβαινε, και έτσι θα ήταν μια σκληρή αλλά καλή αγωνιστική μάχη. Η κανονική ποινή για αυτό είναι 10” με 2 βαθμούς ποινής, αλλά με βάσει τα στοιχεία που προέκυψαν επιβάλλουμε ποινή 5 δευτερολέπτων με 1 βαθμό ποινής».

Με την αλλαγή αυτή, στη βαθμολογία πλέον μετά τα αναδιαμορφωμένα αποτελέσματα του GP του Μαϊάμι ο Φερστάπεν παραμένει στους 136 βαθμούς, ο Πέρεζ ανεβαίνει στους 105, και ακολουθεί ο Λεκλέρ με 98, ο Νόρις με 83 και ο Σάινθ με 81.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς