20 C
Athens

GP Μαϊάμι: Ο Λάντο Νόρις έκανε την έκπληξη, πρώτη του νίκη στη Formula 1!

Την πρώτη και μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πανηγυρίζει ο Λάντο Νόρις, με τον Βρετανό να τερματίζει πρώτος στο Μαϊάμι και να αφήνει στη 2η θέση τον Μαξ Φερστάπεν και στην 3η τον Σαρλ Λεκλέρ

Το Μαϊάμι είναι μια τοποθεσία που δύσκολα μπορεί να μείνει αξέχαστη σε κάποιον που θα το επισκεφθεί για τουρισμό.

Ο Λάντο Νόρις έχει έναν παραπάνω λόγο να θυμάται για πάντα τη συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί όπου θριάμβευσε την Κυριακή και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Formula 1 στο 6o GP της σεζόν! Εντυπωσιακή παράσταση από τον Βρετανό που είχε βρεθεί 15 φορές στο βάθρο αλλά καμία στο πρώτο σκαλί κι αυτή τη φορά το έκανε με καλή τακτική, βελτιωμένο μονοθέσιο σε όλα τα επίπεδα και… αρκετή δόση τύχης αφού η σύγκρουση του Σέρτζαντ και του Μάγκνουσεν του έδωσε τη δυνατότητα να φύγει σφαίρα και να πάρει τελικά εύκολα τη νίκη.

Η επιτυχία είναι τεράστια και για τη McLaren αφού είναι η παρθενική της νίκη μετά από εκείνη στη Μόντσα το 2021 (τότε είχε κάνει το 1-2 με τον Νόρις να τερματίζει πίσω από τον Ρικιάρντο).

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου αλλά βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί και μάλιστα έβγαλε το καπέλο στον Νόρις για την επιτυχία του. Πάντως, ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής είχε μπόλικα παράπονα από τη Red Bull και αρκετά ζητήματα στον αγώνα.

Ο Σαρλ Λεκλέρ τερμάτισε τρίτος σε μια μέτρια βραδιά για τη Ferrari ενώ ακολούθησαν οι Κάρλος Σάινθ, Σέρχιο Πέρες και Λιούις Χάμιλτον που συμπλήρωσαν την εξάδα.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς