23.3 C
Athens

«Χρυσαφικά πριν το Παναθηναϊκός – Άντερλεχτ»: Η απίθανη μαρτυρία του Άγγλου διαιτητή Κέβιν Λιντς! (vid)

Ο Άγγλος διαιτητής Κέβιν Λιντς που το 2002 είχε γράψει το βιβλίο Lynch the Ref αποκαλύπτοντας δωροδοκία του από τον Παναθηναϊκό, επανέλαβε live την ιστορία του σε διαδικτυακή εκπομπή που τα αποσπάσματά της κάνουν θραύση στο TikTok

Τη σεζόν 1991/92 ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στον έναν από τους δυο ομίλους του τότε πειραματικού Champions League. Εκτός από τον Ερυθρό Αστέρα (του δήμιου Ντάρκο Πάντσεφ που έγινε τραγούδι στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού) και τη μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης, Σαμπντόρια, στον όμιλο υπήρχε και η Άντερλεχτ.

Ο ένας από τους δυο επόπτες γραμμών (δεν είχε επινοηθεί ο όρος «βοηθός διαιτητής» ακόμη) του αγώνα της Αθήνας (προτελευταία αγωνιστική, 0-0) ήταν ο Κέβιν Λιντς, ο οποίος πριν από λίγες μέρες φιλοξενήθηκε σε μια διαδικτυακή εκπομπή που αρκετά αποσπάσματά της ανέβηκαν στο TikTok. Ο Λιντς διηγείται αστείες ιστορίες από την καριέρα του και μια από αυτές εμπλέκει τον Παναθηναϊκό σε ένα διόλου κολακευτικό περιστατικό!

Ο Άγγλος διαιτητής, ο οποίος το 2002 συνέγραψε το βιβλίο Lynch the Ref (σε ελληνική μετάφραση «Λιντσάρετε τον διαιτητή», κάνοντας λογοπαίγνιο με το επίθετό του), είχε από τότε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ματς με… λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, έγραψε πως την παραμονή του αγώνα οι παράγοντες του Παναθηναϊκού ξενάγησαν και τους τέσσερις Άγγλους διαιτητές του αγώνα στη νυχτερινή Αθήνα, ενώ στη συνέχεια τους οδήγησαν σε ένα κοσμηματοπωλείο, όπου τους προέτρεψαν να διαλέξουν ότι επιθυμούσαν.

Εκεί ο Λιντς παραδέχεται ότι διάλεξε ένα χρυσό περιδέραιο 24 καρατίων και ένα βραχιόλι συνολικής αξίας 3.500 λιρών, ενώ και οι υπόλοιποι έκαναν ανάλογες αγορές, τις οποίες βεβαίως δεν πλήρωσαν οι ίδιοι αλλά οι παράγοντες του Παναθηναϊκού. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του: «Οι σύγχρονοι διαιτητές της FIFA δεν επιτρέπεται να δέχονται δώρα από τους συλλόγους. Στις μέρες μου δεν ήταν έτσι. Μας συνόδευσαν στο κατάστημα και μας επέτρεψαν να διαλέξουμε ότι επιθυμούσαμε».

Δεδομένου ότι έχουν περάσει 22 χρόνια από την έκδοση του βιβλίου Lynch the Ref δίχως προφανώς να έχει υπάρξει κάποια νομική αντίδραση από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία δωροδοκίας (η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν ακόμη ενεργότατη στην πράσινη ΠΑΕ) και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Άγγλος διαιτητής συνεχίζει να αναφέρεται σε εκείνο το περιστατικό, μπορεί οποιοσδήποτε να υποθέσει ότι μάλλον λέει την αλήθεια.

Στο σήμερα, ο Κέβιν Λιντς επανέλαβε την ιστορία με τα κοσμήματα ζωντανά, λέγοντας μάλιστα ότι στο 89′ ακυρώθηκε γκολ του Παναθηναϊκού από υπόδειξη του άλλου επόπτη (Πολ Ρεζέρ) και ότι ο ίδιος, που βρισκόταν μπροστά στον πάγκο των Πρασίνων τους εξήγησε με ξεκαρδιστικό τρόπο ότι δεν είχε την παραμικρή ευθύνη!

@thefootychronicles2 Kevin Lynch hilarious story of receiving free jewelery from club presidents 😯🤣 #footballtiktok ♬ Rock and Roll Session – Canal Records JP
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς