21.7 C
Athens

ΑΕΚ εμπιστευτικό

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει στο FWS.GR και δίνει απαντήσεις σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα που απασχολούν τους φίλους των κιτρινόμαυρων

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο έφερε προβληματισμό και γκρίνια στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ. Από το βράδυ της Κυριακής, υπάρχουν πολλοί φίλοι του «Δικεφάλου» που ρωτάνε λογικά και παράλογα πράγματα, μέσω των οποίων επιδιώκουν να εξηγήσουν ή να δείξουν ότι κάτι άλλο έπρεπε να γίνει στο ντέρμπι της Τούμπας.

Σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε απίστευτη ισοπέδωση τόσο του ρόστερ, όσο και του προπονητή. Από τη… μήνη των οπαδών του «Δικεφάλου» δεν γλίτωσε ούτε η διοίκηση. Μία ματιά μόνο στα social media φτάνει για να πειστεί κανείς πως «ήρθε το τέλος», όπως έλεγε και η διαφήμιση.

Το «FWS.GR» συγκέντρωσε όλα τα… ερωτήματα και έψαξε και βρήκε τις απαντήσεις για όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν τον οπαδό της «Ένωσης».

Γιατί δεν έπαιξε ο Τσιγκρίνσκι;

Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός είναι ένας παίκτης που χρειάζεται ρυθμό για να πάρει μπροστά. Δεν είχε αφού μετά τον τραυματισμό του είχε μία συμμετοχή στο φιλικό με τα Τρίκαλα και μία στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει το κεντρικό αμυντικό του δίδυμο, με το οποίο μπήκε στους ομίλους του Champions League και στις πρώτες τρεις αγωνιστικές δεν είχε επιτρέψει στους αντίπαλους επιθετικούς να σκοράρουν (η ΑΕΚ πήγε με 0 παθητικό στην Τούμπα).

Πολλοί μάλιστα σχολίαζαν ότι αν υπήρχε ο Τσιγκρίνσκι ίσως να μη δεχόταν η ΑΕΚ το πρώτο γκολ. Αν επαναλάμβανε όμως το ίδιο λάθος ο Λαμπρόπουλος και ο Ουκρανός έπαιζε αντί του Οικονόμου, πολύ δύσκολα θα προλάβαινε τον Σέρβο επιθετικό στο σπριντ.

Γιατί έχει τόσα νεύρα ο Μάνταλος;

Ο αρχηγός της ΑΕΚ αποτελεί τον παίκτη σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται αδικαιολόγητα εκνευρισμένος. Αυτό συνέβη και στο Άμστερνταμ και στη Θεσσαλονίκη. Η εξήγηση πάντως για τα νεύρα του στην Τούμπα (σ. σ. εκεί όπου δεν έκανε καν την κίνηση fair play να βγάλει τη μπάλα εκτός γηπέδου, όταν δευτερόλεπτα νωρίτερα οι γηπεδούχοι όταν είχε βρεθεί ο ίδιος στο έδαφος είχαν σταματήσει το παιχνίδι), ήταν καθαρά αγωνιστική.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στα αποδυτήρια τα νεύρα του οφείλονταν στο ότι δεν του βγήκε τίποτα από όσα προσπάθησε. Ειδικά οι χαμένες ευκαιρίες του β’ ημιχρόνου του κόστισαν και το έφερε βαρέως. Θα πρέπει όμως να ηρεμήσει σύντομα διότι έτσι κάνει κακό στον εαυτό του και στην ομάδα.

Τι τρέχει με τον Σιμόες;

Ο Πορτογάλος μέσος είχε τρέξει 10,9 χιλιόμετρα στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ και κόντρα στον ΠΑΟΚ του βγήκε η γλώσσα. Από τα 9 επίσημα φετινά ματς της ΑΕΚ, έχει παίξει στα 8 και στα 6 όλο το 90λεπτο. Δεν έπαιξε στην πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΣ, ενώ έγινε αλλαγή στο ματς με τον Πανιώνιο στο 76′ και προ ημερών στο 86′.

Ο Σιμόες είναι ένας παίκτης που χρειάζεται διαχείριση, προκειμένου να μην πάθει ζημιά και λείψει από τα επόμενα πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Εδώ εστιάζονται οι ευθύνες της διοίκησης και του προπονητή που δεν πήραν κάποιον έστω ως back up του.

Όσα ακούγονται για το συμβόλαιό του το οποίο λήγει το καλοκαίρι, είναι συζητήσεις καφενείου και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τι θα γίνει στη θέση του κόφτη;

Λόγω της απόφασης που πάρθηκε μετά το «ναυάγιο» της περίπτωσης του Ραντόγια και τη μη απόκτηση άλλου κεντρικού μέσου, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έμεινε με τους Σιμόες, Γαλανόπουλο, Άλεφ και Μοράν. Πλέον είναι αναγκασμένος να βάλει στην εξίσωση τόσο τον Τσόσιτς, στον οποίο βλέπει στοιχεία που τον βοηθούν να καλύψει έστω και προσωρινά τη θέση, αλλά και τον Αϊντάρεβιτς.

Μάλιστα με τους τρεις τελευταίους δούλεψε τη Δευτέρα και την Τρίτη και θα συνεχίσει να το κάνει προκειμένου να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο. Η αναβολή του αγώνα με τη Λαμία του χάλασε λίγο τα σχέδια, αλλά δυστυχώς για τον 50χρονο προπονητή, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Το κενό -σύμφωνα με όλα όσα διαρρέουν από το Μαρούσι- θα καλυφθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Τι τρέχει με τα εξτρέμ;

Ατελείωτη κουβέντα άνοιξε γιατί στην Τούμπα στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν στα «φτερά» και δη στο δεξί, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης και στη συνέχεια ο Ροντρίγκο Γκάλο. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Στον πάγκο δεν βρισκόταν ο Γιάννης Γιαννιώτας που αποκτήθηκε για τη θέση αυτή («κόπηκε» από τη 18άδα μαζί με τον Αϊντάρεβιτς). Ο λόγος; Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Στο χρόνο που πήρε στα ματς με τον Πανιώνιο (23′) και Άγιαξ (21′) δεν κατάφερε να δείξει κάτι.

Από εκεί και πέρα οι Λούκας Μπογέ και Χρήστος Αλμπάνης είναι τραυματίες, οπότε τα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι κυριολεκτικά δεμένα. Όταν με το καλό επιστρέψουν στη διάθεσή του και η ποιότητα στην ενδεκάδα θα ανέβει και οι λύσεις θα είναι περισσότερες για τον 50χρονο Έλληνα τεχνικό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς