25 C
Athens

Χετάφε – Μπιλμπάο 0-2: Παλικαρίσια απόδραση από τη μαύρη τρύπα με 9 παίκτες και τον εκνευρισμένο Βαλβέρδε να αποβάλλεται

Στις νίκες μετά από 1,5 μήνα επέστρεψε στη La Liga η Μπιλμπάο και επανήλθε στο κόλπο για την 4η θέση. Η Κυπελλούχος Ισπανίας πέρασε δύσκολες στιγμές στο Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ αλλά μπόρεσε να φύγει με το τρίποντο (0-2) για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια (!) απέναντι στη Χετάφε, η οποία έχασε και το τελευταίο της κανονάκι για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τα δύο αδέρφια Γουίλιαμς έκαναν τη διαφορά αφού ο Νίκο συνεργάστηκε με τον αδερφό του στο 27′ και στο 51′ για να κάνει ο Ινιάκι το 0-2 σε μια κατά τα άλλα ισορροπημένη αναμέτρηση ως εκείνο το σημείο, χωρίς καθαρές φάσεις.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 58′ όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Γεράι για σκληρό μαρκάρισμα που έκανε ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν και δεύτερος στόπερ (Παρέδες) αντίκρισε δεύτερη κίτρινη αφήνοντας με εννέα παίκτες τους Βάσκους, οι οποίοι δέχθηκαν κατά κύματα τις επιθέσεις των Μαδριλένων.

Ο Χιλ Μανθάνο στο 85′ υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Χετάφε για χέρι του Ραούλ Γκαρθία σε σέντρα από τα δεξιά (ο Ισπανός προσπαθεί να κολλήσει το χέρι του) προκαλώντας την έκρηξη του Ερνέστο Βαλβέρδε που αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυριών. Ο Γκρίνγουντ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Σιμόν έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και κράτησε το μηδέν.

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Ισπανίας απέτρεψε το γκολ και από την κεφαλιά του Ανχιλέρι ενώ συνολικά έκανε τεράστιες επεμβάσεις για να πανηγυρίσει η Μπιλμπάο το διπλό που τη φέρνει στο -3 (με ματς περισσότερο) από την 4η θέση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 34ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μεγάλη Παρασκευή 3/5

Χετάφε – Μπιλμπάο 0-2 (27′, 51′ Ινιάκι Γουίλιαμς)

Μεγάλο Σάββατο 4/5

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Λας Πάλμας (15:00)

Ρεάλ Μαδρίτης – Κάντιθ (17:15)

Τζιρόνα – Μπαρτσελόνα (19:30)

Μαγιόρκα – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Κυριακή του Πάσχα 5/5

Οσασούνα – Μπέτις (15:00)

Θέλτα – Βιγιαρεάλ (17:15)

Βαλένθια – Αλαβές (19:30)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Αλμερία (22:00)

Σεβίλλη – Γρανάδα (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς