21.6 C
Athens

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 18-19: Μυθικός Θρύλος άλωσε τη Βαρκελώνη και προκρίθηκε στο Final Four του Champions League!

Με τον Γενηδουνιά να κάνει θραύση ανήμερα των γενεθλίων του και τον Ζερδεβά να πιάνει δύο πέναλτι, ο ατσάλινος Ολυμπιακός πέρασε από τη Βαρκελώνη μετά από μια δεκαετία και προκρίθηκε στο Final Four του LEN Champions League στη Μάλτα

Ο Ολυμπιακός τσέκαρε το εισιτήριο και βρίσκεται στο Final Four του LEN Champions League της Μάλτας μετά από θρίαμβο στην Ισπανία! Έπειτα από μια δεκαετία (οχτώ σερί αρνητικά αποτελέσματα), οι Ερυθρόλευκοι σάρωσαν τη Βαρκελώνη επικρατώντας με 18-19 της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.α.) και προκρίθηκαν και μαθηματικά στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όπου θα διεκδικήσουν ακόμα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Κι όλα αυτά μετά από μια σεζόν με πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς και μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Την τελευταία αγωνιστική (Τρίτη 14/5, 18:00) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την αδιάφορη Μπρέσια στο Παπαστράτειο.

 

Ο χαρακτήρας της ομάδας του Χρβόγε Κόλιανιν δοκιμάστηκε σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε μόνο νίκη στην κανονική διάρκεια για να μείνει ζωντανή. Οι Ισπανοί είχαν σταθερά ένα προβάδισμα ενός γκολ και μπήκαν στην 4η περίοδο με το σκορ στο 10-8.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν την αντεπίθεσή τους με φοβερά γκολ του Γενηδουνιά και προηγήθηκαν για πρώτη φορά (11-12) με τους Ισπανούς να καταφέρνουν να οδηγήσουν το ματς στα πέναλτι.

Εκεί ο Πόρτερ σταμάτησε τον Δήμου αλλά ο Ζερδεβάς που πέρασε στη θέση του Μπίγιατς σταμάτησε τον Ντε Τόρο και τον Σαναχούγια για να ολοκληρώσει τον ερυθρόλευκο θρίαμβο!

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ FINAL FOUR ΤΟΥ LEN CHAMPIONS LEAGUE:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Προ Ρέκο, Νόβι Μπέογκραντ
2ος ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός, Φερεντσβάρος

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση είχε το ίδιο μοτίβο στο μεγαλύτερο διάστημά της αφού η Μπαρτσελονέτα έβρισκε πρώτη το γκολ και ο Ολυμπιακός ήταν αναγκασμένος να απαντά.

Οι δύο ομάδες πήγαν μαζί ως το 6-6 με αρκετές χαμένες ευκαιρίες στον παραπάνω εκατέρωθεν. Οι Ισπανοί άνοιξαν τη διαφορά στα δύο γκολ για πρώτη φορά στα 3’30” για τη λήξη της 3ης περιόδου όταν ο Παβιγιάρ σκόραρε τα πρώτα του (8-6). Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή σε αυτό το διάστημα (ο Γούβης αποχώρησε και με τρεις ποινές) και παρά τις βολίδες του Γενηδουνιά και του Βάμος η διαφορά διατηρήθηκε στα δύο τέρματα στο 24′ (10-8).

 

Δύο απίθανα γκολ του Γενηδουνιά από την περιφέρεια έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (10-10) και μετά την αποβολή του Παβιγιάρ ήρθε η φοβερή εκτέλεση του Φουντούλη στην κλειστή γωνία του Αγκίρε για να πάρουν οι Ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά το προβάδισμα στο ματς (11-12 στα 4’19” για το φινάλε).

 

Ο Φαμέρα ισοφάρισε στον παραπάνω με το τρίτο του γκολ (12-12 στα 3’17”) με τον Γενηδουνιά να απαντά για το 12-13 με εκτέλεση πέναλτι (που κέρδισε ο Νικολαΐδης). Ο Μπούστος στον παραπάνω έκανε το 13-13 με τους Ερυθρόλευκους στο τελευταίο λεπτό να κερδίζουν τρία κόρνερ (!) σε επεμβάσεις του Αγκίρε και να ακολουθεί κλέψιμο που οδηγούσε σε τετ α τετ αλλά οι Ισπανοί ζήτησαν τάιμ άουτ με τον χρόνο να μην αρκεί και το ματς να πηγαίνει στα πέναλτι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-1 Βάμος
1-1 Περόνε
1-2 Γενηδουνιάς
2-2 Σαναχούγια
2-2 Ο Πόρτερ σταματά τον Δήμου
2-2 Ο Ζερδεβάς σταματά τον Ντε Τόρο
2-3 Γκίλλας
3-3 Μουναρίθ
3-4 Φουντούλης
4-4 Μπιέλ
4-5 Βάμος
5-5 Περόνε
5-6 Γενηδουνιάς
5-6 Ο Ζερδεβάς σταματά τον Σαναχούγια

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18-19

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 2-1, 5-4, 3-5 (13-13 κ.α.), 5-6 πεν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 3, Σαναχούγια 3, Μουναρίθ, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρ 2, Πάουλ Γκαρθία, Ταχούλ 4, Περόνε, Μπιέλ, Μπούστος 1, Πόρτερ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς