17.8 C
Athens

Ο ξένος Τύπος για την τεσσάρα του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ: «Σκληρό χτύπημα Μεντιλίμπαρ σε Έμερι»

Η ιστορική νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τους Άγγλους να γράφουν για το «βουνό» που έχει να ανέβει η ομάδα του Μπέρμιγχαμ ενόψει της ρεβάνς και τους Ισπανούς να στέκονται στη μάχη του Μεντιλίμπαρ με τον Έμερι στους πάγκους

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Conference League και πλέον άπαντες στο στρατόπεδο των Ερυθρολεύκων ζουν και αναπνέουν για την ιστορική ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» την επόμενη Πέμπτη, με παρακαταθήκη το 4-2 στην έδρα της Άστον Βίλα.

Οι Ερυθρόλευκοι έγραψαν ιστορία με τον ευρωπαϊκό τους άθλο στο Μπέρμιγχαμ και ο ευρωπαϊκός Τύπος παραμιλά για το κατόρθωμα της αρμάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τα μεγαλύτερα αγγλικά Μέσα να αναφέρουν πως η Άστον Βίλα έχει μπροστά της ένα «βουνό» να ανέβει στον Πειραιά, ενώ οι Ισπανοί στέκονται στη μάχη των πάγκων ανάμεσα σε Μεντιλίμπαρ και Έμερι, γράφοντας πως ο Βάσκος του Ολυμπιακού έδωσε ένα «σκληρό χτύπημα» στον συμπατριώτη του σε «ένα φεστιβάλ από γκολ».

Αναλυτικά οι τίτλοι του ξένου Τύπου για την σπουδαία βραδιά του Ολυμπιακού:

Daily Mail: Η Άστον Βίλα ήταν απρόσεκτη παντού στην ήττα 2-4 από τον Ολυμπιακό – Εξάντλησαν την τύχη τους στην Ευρώπη και χρειάζεται να κάνει μια ιστορική εμφάνιση στην Ελλάδα».

Guardian: «Η Άστον Βίλα χρειάζεται μια ηρωική βραδιά μετά το χατ τρικ του Ελ Κααμπί».

Sky Sports: «Το χατ τρικ του Ελ Κααμπί σοκάρει την Άστον Βίλα».

Telegraph: «Η Άστον Βίλα έχει να ανέβει βουνό».

Daily Mirror: «Ήρωες και κακοί: ο Έμερι διδάχθηκε ένα σπάνιο μάθημα από τον συμπατριώτη του καθώς η ομάδα του έχει ανηφόρα να ανέβει στη ρεβάνς».

Marca: «Ο Μεντιλίμπαρ κέρδισε το παιχνίδι από τον Έμερι και πλησιάζει στον τελικό του Conference League».

AS: «Σκληρό χτύπημα του Μεντιλίμπαρ στον Έμερι».

Sport: «Ο Μεντιλίμπαρ εξέπληξε τον Έμερι σε ένα φεστιβάλ γκολ».

Gazzetta dello Sport: «Τι χτύπημα! Ο Ελ Κααμπί έβαλε τρία γκολ και πετάει έξω την Άστον Βίλα».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς