24.7 C
Athens

Νέα τιμωρία για στοιχηματισμό στον Τονάλι

Νέα τιμωρία στον Σάντρο Τονάλι, αφού ο Ιταλός μέσος παραδέχθηκε πως στοιχημάτισε και σε αγώνες της Νιούκαστλ.

Ο Σάντρο Τονάλι τιμωρήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 με αποκλεισμό 10 μηνών από την αγωνιστική δράση εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού που ξέσπασε στην Ιταλία.

Ωστόσο όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, στοιχημάτισε και σε παιχνίδια της Νιούκαστλ και έτσι δεν γλίτωσε τη νέα τιμωρία. Αυτή τη φορά όμως έπεσε στα μαλακά, καθώς μετά από απόφαση της FA τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ και αποκλεισμό από την αγωνιστική δράση για δύο μήνες με αναστολή.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως τουλάχιστον για την ώρα η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους δεν θα επεκταθεί.

Η ανακοίνωση της Νιούκαστλ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η περίοδος αποβολής αναστέλλεται πλήρως για τη διάρκεια της σεζόν 2024/25, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμος να επιστρέψει στο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο μετά την ολοκλήρωση μιας υφιστάμενης δεκάμηνης κύρωσης που επιβλήθηκε από την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) στις 27 Οκτωβρίου 2023.

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαπράξει περαιτέρω παραβίαση των κανόνων στοιχηματισμού της FA κατά τη διάρκεια της περιόδου αναστολής, ο Sandro δεν θα εκτίσει κανένα μέρος της δίμηνης ποινής.

Όπως αναγνωρίζεται από την FA στους γραπτούς λόγους της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Επιτροπής, το επίπεδο βοήθειας που παρείχε ο Σάντρο με την ομολογία και την πλήρη συνεργασία με μια επακόλουθη έρευνα είναι εξαιρετικό και άνευ προηγουμένου.

Ο Τονάλι παραδέχτηκε πλήρως τη στοιχηματική του δραστηριότητα, και το έκανε σε περιπτώσεις όπου δεν υπήρχαν άλλα στοιχεία που να υποστηρίζουν τις διαδικασίες ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ο Σάντρο συνεχίζει να ακολουθεί θεραπευτικό πλάνο και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την αμέριστη υποστήριξη του συλλόγου και θα συνεχίσει να προπονείται με τους συμπαίκτες του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς