17.8 C
Athens

Έμερι: Παθιασμένος και επιτυχημένος ο Μεντιλίμπαρ, θέλουμε να παίξουμε στον τελικό του Conference

Τον σεβασμό του στο πρόσωπο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδειξε ο Ουνάι Έμερι. Ο Βάσκος κόουτς της Άστον Βίλα έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του Ολυμπιακού ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Conference ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην εξέλιξη που έχει παρουσιάσει ο αγγλικός σύλλογος που έχει θέσει ως στόχο την παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εμπειρία του στην Ευρώπη: «Δεν θέλω να θυμάμαι τι έχω κάνει στο παρελθόν στην Ευρώπη. Ξέρω ότι υπάρχουν οι επιτυχίες, παίζοντας πολλές σερί σεζόν για μεγάλο διάστημα αλλά θέλω να επικεντρωθώ στο τώρα. Το παρελθόν είναι σημαντικό για τις εμπειρίες και τα επιτεύγματα αλλά όχι για το μέλλον. Το μέλλον αφορά στο αν μπορούμε να επιτύχουμε ξανά αν θέλουμε να χτίσουμε κάτι. Ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο μετρούν μόνο τα αποτελέσματα και μαζί με τους παίκτες και τον σύλλογο είμαστε συγκεντρωμένοι 100% γιατί τιμάμε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για την εξέλιξη μέσα στη σεζόν: «Ήμασταν πολύ θετικοί από την αρχή της σεζόν. Όταν παίζεις διαρκώς όλο και καλύτερα, το να είσαι συνεπής, επιτυχημένος, ανταγωνιστικός και να μαθαίνεις γρήγορα, δεν είναι έκπληξη. Οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί περίφημα. Το να το κάνεις αυτό για μεγάλο διάστημα είναι πολύ δύσκολο. Τώρα, στο τέλος της σεζόν επικεντρωνόμαστε σε όλες τις διοργανώσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας: Τέταρτη θέση και ευρωπαϊκός τελικός για να συνεχίσουμε την αγωνιστική εξέλιξη του συλλόγου».

Για την απουσία του Μαρτίνες: «Πέρα από τιμωρημένος, έχει έναν μικρό τραυματισμό και οφείλουμε να προστατεύσουμε, να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε άλλους παίκτες στην ομάδα. Ο Μαρτίνες είναι πολύ σημαντικός όπως και ο Όλσεν, προπονείται καθημερινά και όποτε παίζει βοηθάει την ομάδα. Πιστεύουμε σε εκείνον και τον εμπιστευόμαστε. Το Σάββατο έπαιξε ένα ημίχρονο με την Τσέλσι και μας έσωσε. Είναι ταπεινός και αποδεκτός από όλους στα αποδυτήρια. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει και να νιώσουμε άνετα».

Για τον Μεντιλίμπαρ: «Είναι ένας πολύ επιτυχημένος προπονητής στην Ισπανία. Ξεκίνησε ως προπονητής όπως εγώ. Παίζαμε πάντα στη La Liga και στην Ισλανία. Πάντα τον σέβομαι πολύ, είναι παθιασμένος προπονητής όπως εγώ και έχει υπάρξει επιτυχημένος. Του αξίζει να έχει μια ευκαιρία στην Ευρώπη όπως την περασμένη σεζόν στη Σεβίλλη όπου κέρδισε το Europa League. Ξέρω τον πολύ ανταγωνιστικό τρόπο με τον οποίο συνήθως στήνει τις ομάδες του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς