22.9 C
Athens

Άστον Βίλα: Οι πονοκέφαλοι του Έμερι σε άμυνα, κέντρο και επίθεση ενόψει Ολυμπιακού

Οι σημαντικές απουσίες που έχουν προκύψει στην Άστον Βίλα δημιουργούν προβληματισμούς στον Ουνάι Έμερι ενόψει του πρώτου ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, με τον Ισπανό τεχνικό να μετρά απώλειες σε κάθε θέση του γηπέδου

Με πολλά και σημαντικά προβλήματα θα παραταχθεί η Άστον Βίλα στον πρώτο ημιτελικό του Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι Χωριάτες, που έχασαν τη νίκη σε ένα «δικό τους» ματς κόντρα στην Τσέλσι, στο οποίο τελικώς γλίτωσαν την ήττα μέσω VAR, προετοιμάζονται για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Ερυθρόλευκους την ερχόμενη Πέμπτη (2/5, 22:00) στο «Βίλα Παρκ» έχοντας συγκεκριμένους «πονοκεφάλους» σε καίριες θέσεις της ενδεκάδας.

Αρχικά, είναι γνωστό, από τη ρεβάνς με τη Λιλ, πως θα απουσιάσει ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, που ακόμα και να μην ήταν τιμωρημένος δεν θα έπαιζε την Πέμπτη καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό και θα κάνει αγώνα δρόμου για να επιστρέψει με φόντο τη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν, θα πάρει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια.

Άστον Βίλα: Γλίτωσε τη ζημιά ο Τίλεμανς, τρέχει για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες

Από εκεί και πέρα, ο κομβικός για την ορθολογική λειτουργεία της Βίλα στη μεσαία γραμμή, Γιούρι Τίλεμανς, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα απουσιάσει από τον πρώτο αγώνα λόγω μυϊκού προβλήματος, σε μία απώλεια που πονά περισσότερο από κάθε άλλη τον Ουνάι Έμερι, που βασίζει πολλά φέτος στην εξυπνάδα, τα γρήγορα πόδια και την ηγετική φυσιογνωμία του Βέλγου μέσου στον χώρο του άξονα για την ομάδα του.

Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι θετικές για τους «Χωριάτες» καθώς πρόκειται για μυϊκό τραυματισμό, που ναι μεν δεν θα τον κρατήσει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, αλλά δεν μπορεί να παρθεί ρίσκο για τη συμμετοχή του την ερχόμενη Πέμπτη υπό τον φόβο υποτροπιασμού.

Εκτός από τον ευρωπαϊκό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και οι Άλεξ Μορένο και Νικολό Τζανιόλο. Ο Ισπανός αριστερός μπακ ταλαιπωρείται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες από μια θλάση και εκτιμάται πως θα χάσει τόσο τον πρώτο ημιτελικό, όσο και το παιχνίδι με την Μπράιτον που ακολουθεί για την Premier League.

Το ίδιο θα ισχύσει λογικά και για τον εκρηκτικό Ιταλό μεσοεπιθετικό, ο οποίος πάντως δεν βρισκόταν στα πλάνα του Έμερι στα τελευταία παιχνίδια και είχε χάσει τη φανέλα βασικού, παρά τις υψηλές προσδοκίες για τον δανεισμό του από τη Γαλατάσαραϊ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς