24.7 C
Athens

Η Βαλούρ από την Ισλανδία αντίπαλος του Ολυμπιακού στους τελικούς του EHF Cup

Η Βαλούρ ήταν το φαβορί για να αποτελέσει τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στους διπλούς τελικούς του EHF Cup όπου η εκπληκτική ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της στο χάντμπολ.

Οι Ισλανδοί μετά τη νίκη με οχτώ γκολ διαφορά στην έδρα τους απέναντι στην Μπάια Μάρε προκρίθηκαν με δεύτερη νίκη στη Ρουμανία (24-30) στους διπλούς τελικούς της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο ένας τελικός θα διεξαχθεί στο Ρέικιαβικ και ο άλλος σε Ηλιούπολη ή Χαλκίδα.

Ο πρώτος τελικός είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 18-19 Μαΐου, ενώ ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα και πιο συγκεκριμένα 25-26 του ίδιου μήνα. Η ομάδα που θα ανοίξει την αυλαία των μεγάλων τελικών ως γηπεδούχος θα οριστεί μετά από κλήρωση στις 30 Απριλίου.

Η Βαλούρ είναι αήττητη στην Ευρώπη φέτος ενώ τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος της χώρας της και βρίσκεται πίσω με 1-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ καθώς έχει ηττηθεί από την Αφτουρέλντινγκ.

Μετρά συνολικά 24 πρωταθλήματα και 12 κύπελλα (πολυνίκης στη χώρα της) ενώ έχει παίξει τελικό Champions League τη σεζόν 1979/80 όταν και ηττήθηκε στο Μόναχο με 21-12 από την Γκρόσβαλσταντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς