16.7 C
Athens

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: Ερυθρόλευκη τεσσάρα με το μυαλό στο Μπέρμιγχαμ

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα το χαμηλό εμπόδιο της Λαμίας με πολλές αλλαγές και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, ετοιμάζοντας πλέον βαλίτσες για τον ιστορικό ημιτελικό της Μεγάλης Πέμπτης στο Μπέρμιγχαμ

Η… υποχρέωση βγήκε για τον Ολυμπιακό πριν τα κρίσιμα! Η Άστον Βίλα περιμένει στο Μπέρμιγχαμ στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά του Conference και οι Ερυθρόλευκοι σκόρπισαν σε ρυθμούς προπόνησης με 4-1 τη Λαμία στο Καραϊσκάκη σε μια εκπληκτική εμφάνιση των Ποντένσε και Τσικίνιο.

Το μυαλό της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ασφαλώς και ήταν επικεντρωμένο στο μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι ωστόσο η δουλειά έγινε με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και πολλές ευκαιρίες με τον Ολυμπιακό να πατά το γκάζι και να είναι αποτελεσματικός στις φάσεις του εν αντιθέσει με το παιχνίδι με τον Άρη.

Οι Ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν τρία λεπτά στο πρώτο μέρος για να θέσουν στέρεες βάσεις για το τρίποντο. Οι Πειραιώτες σε ένα ματς με χαμηλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά είχαν προειδοποιήσει από στημένες φάσεις και ένα αδύναμο σουτ του Μασούρα και στο 24′ άνοιξαν το σκορ.

Ο Ποντένσε έκανε καταπληκτική ενέργεια από τα αριστερά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τσικίνιο που είχε πατήσει περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-0 για να φτάσει τα δύο τέρματα με τους Ερυθρόλευκους (το πρώτο του στο πρωτάθλημα ενώ σκόραρε και με τη Φενέρμπαχτσε).

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πάτησε το γκάζι και στο 27′ βρήκε το δεύτερο γκολ όταν μετά από λάθος του Μαρτίνεθ, ο Έσε έκλεψε και τροφοδότησε κάθετα τον Φραν Ναβάρο που εκτέλεσε εκτός περιοχής για το 2-0.

O Αργεντινός που ήταν εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή άγγιξε ένα ακόμα γκολ με μακρινό σουτ ενώ το γκολ του μετά την ασίστ έψαξε με τρεις εκπληκτικές προσπάθειες ο Ποντένσε αλλά ο Κοσέλεφ είχε την απάντηση ως το 52′.

Τότε ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Σιμόν, καραδοκούσε και αυτή τη φορά δεν λάθεψε και έγραψε το 3-0.

Οι αλλαγές ξεκίνησαν σταδιακά για να πάρουν ανάσες οι παίκτες που ετοιμάζονται να πάρουν φανέλα βασικού στο Μπέρμιγχαμ. Οι Φθιώτες σημείωσαν το γκολ της τιμής στο 64′ αφού έπιασαν στον ύπνο την ερυθρόλευκη άμυνα με τη γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Λέικ και το σουτ του Τόσιτς με το αριστερό.

Η Λαμία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ερυθρόλευκη (φυσιολογική) χαλάρωση και στο 78′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με διαγώνιο σουτ του Τσιλούλη που κατέληξε άουτ.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ξανά ταχύτητα, ο Ελ Κααμπί δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Κοσέλεφ αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Αλεξανδρόπουλο για το κερασάκι στην τούρτα (4-1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 4-1

Σκόρερ: 24′ Τσικίνιο, 27′ Ναβάρο, 52′ Ποντένσε, 90+3′ Αλεξανδρόπουλος / 64′ Τόσιτς

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Άμπι / Τερεζίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (58′ Άμπι), Βέζο, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (58′ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Όρτα (84′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (73′ Μαρτίνς), Ποντένσε, Ναβάρο (73′ Ελ Κααμπί)

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν (58′ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Νούνιες (46′ Τερεζίου), Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (75′ Τσούκαλος), Λέικ (84′ Τσιλιανίδης), Κοντονίκος (46′ Βασιλαντωνόπουλος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς