24.7 C
Athens

Δάκρυα, χαμόγελα, δικαίωση: Η απονομή του 8ου πρωταθλήματος στα θρυλικά κορίτσια του Ολυμπιακού (pics)

Ο Ολυμπιακός με κατάθεση ψυχής κατέκτησε το όγδοο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο μπάσκετ γυναικών, επικρατώντας εμφατικά του Παναθηναϊκού με 61-45 στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της σειράς.

Σε ένα ματς που οι Ερυθρόλευκες έχασαν πολύ νωρίς την αρχηγό τους, Αγγελική Νικολοπούλου, μετά από άτσαλη πτώση στο παρκέ με αποτέλεσμα ο Νίκλας να χάνει τη βασική του γκαρντ (τη μοναδική στον άσο) και σε συνδυασμό με την απουσία της Βίτολα το πρόβλημα διογκώθηκε σε σκοράρισμα και δημιουργία.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 61-45: Μυθικός τίτλος για τις ψυχάρες του Θρύλου!

Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί, αφού οι πρωταθλήτριες Ελλάδας έχασαν και την Άννα Σπυριδοπούλου που αποχώρησε με κάταγμα στη μύτη μετά από αγκωνιά που δέχθηκε από τη Σωτηρίου, όταν σε προσπάθειά της να σουτάρει βρήκε την άσο του Ολυμπιακού στο πρόσωπο.

Έντονα συναισθήματα, δικαίωση και ένα τρόπαιο που τόσο πολύ ήθελαν κατακτήσουν τα θρυλικά κορίτσια του Ολυμπιακού. Το έδειξαν στο παρκέ και ανταμείφθηκαν, παρέα με τον κόσμο της ομάδας.

Παρά τα μαζεμένα και σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, οι ερυθρόλευκες ψυχάρες του Θάνου Νίκλα ήταν καταιγιστικές και κυριάρχησαν στο παρκέ για το 3-2 στη σειρά και την κατάκτηση του τίτλου, τρίτου σερί στην Ελλάδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς