22.9 C
Athens

Δευτεραθλητής Ευρώπης ο εκπληκτικός Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ!

Τρίτη μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζέγκεντ, με τον Στέφανο Ντούσκο να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο μονό σκιφ και να δείχνει πανέτοιμος για την Ολυμπιάδα του Παρισιού

Σπουδαία διάκριση για τον Στέφανο Ντούσκο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας του Ζέγκεντ στην Ουγγαρία. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του Τόκιο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο μονό σκιφ, δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει Παρισιού!

Όπως στο Μόναχο το 2022 και στο Μπλεντ της Σλοβενίας πέρυσι, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατέκτησε και φέτος, στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ, μετά από μάχη με τον Ολιβερ Τσάιντλερ.

Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε 7:41.36, έναντι 7:38.47 του Γερμανού, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Την τρίτη θέση πήρε ο Λιθουανός Γκιέντριους Μπιελιάουσκας με 7:43.35.

Στο διπλό σκιφ ανδρών, οι Νίκος Χωλόπουλος και Γιάννης Καλανδαρίδης κατετάγησαν έκτοι με χρόνο 7:03.70, στην παρθενική συμμετοχή τους σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει από το Ζέγκεντ έχοντας στη συλλογή της τρία ασημένια μετάλλια, με τον Ντούσκο, τις Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου (δίκωπος) και τις Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών).

Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: Ασημένιες οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς