21.7 C
Athens

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Σοκαριστικός και πρόωρος αποκλεισμός στη Μαδρίτη από το νούμερο 118 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Βραζιλιάνος Μοντέιρο (νούμερο 118) με 89% στο πρώτο σερβίς οδήγησε σε σοκαριστικό και πρόωρο αποκλεισμό τον Έλληνα πρωταθλητή που δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει πραγματικά τον αντίπαλό του

Σοκαριστικό αποκλεισμό στον 2ο γύρο του Mutua Madrid Open γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νούμερο 7) από τον Τιάγκο Μοντέιρο (νούμερο 118). Ο Βραζιλιάνος με εντυπωσιακό πρώτο σερβίς επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Έλληνα πρωταθλητή που βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα στη Μαδρίτη και έκανε μεγάλο πισωγύρισμα έπειτα από δύο διαδοχικούς τελικούς σε Μόντε Κάρλο (τροπαιούχος) και Βαρκελώνη.

Είναι ενδεικτικό πως το πρώτο μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά ήρθε στο τελευταίο γκέιμ που ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Μοντέιρο το έσβησε και όσο κι αν προσπάθησε ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο. Ο Βραζιλιάνος αξιοποίησε το τέταρτο ματς πόιντ που βρέθηκε στον δρόμο του και με καλό δεύτερο σερβίς πανηγύρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του.

Τα γρήγορα μπρέικ σε πρώτο και δεύτερο σετ έβαλαν εξ αρχής πίεση στον Τσιτσιπά που δεν είχε καλό σερβίς και έδωσε έξι μπρέικ πόιντ συνολικά. Ο Βραζιλιάνος από την άλλη αφού μπήκε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά, είχε 89% επιτυχία στο πρώτο σερβίς και δεν άφησε περιθώρια στον Έλληνα πρωταθλητή και φιναλίστ του 2019 στη Μαδρίτη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς