24.2 C
Athens

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Αμερικανό κεντρικό Πάτρικ Γκάσμαν

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φορά τη σεζόν 2024/25 σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάτρικ Γκάσμαν. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον διεθνή Αμερικανό κεντρικό για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Λούκας Ρανγκέλ που δεν θα συνεχίσει να φορά τα πράσινα.

Ο 27χρονος έχει ύψος 2,08μ. και τις δύο τελευταίες σεζόν αγωνίστηκε στη Γαλλία με τη φανέλα της Σομόν, η οποία φέτος τερμάτισε 1η στην κανονική περίοδο αλλά στα πλέι οφ αποκλείστηκε στην ημιτελική σειρά με δύο ήττες από την 4η (και περσινή πρωταθλήτρια) Τουρ.

Ο Αμερικανός έκλεισε την κανονική περίοδο στη Γαλλία με 44 μπλοκ (26ος στη σχετική λίστα με 0,5 ανά σετ), 23 άσους (0,27 ανά σετ και 18ος στη λίστα) και 56% στην επίθεση.

Την περασμένη χρονιά, η Σομόν έφτασε στους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος με τον Γκάσμαν να έχει θετική παρουσία στην πρώτη του ουσιαστικά σεζόν στην Ευρώπη αφού μετά την αποφοίτησή του (2021) από το πανεπιστήμιο της Χαβάης (συμπαίκτης του Σπύρου Χάκα και του Δημήτρη Μούχλια) αγωνίστηκε στη Βραζιλία με τη φανέλα της Ταουμπατέ.

Σημειώνεται πως ο Γκάσμαν ήταν στην αποστολή της πρώτης εβδομάδας του VNL 2022 με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ ενώ βρίσκεται στην προεπιλογή για τη φετινή διοργάνωση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς