19.8 C
Athens

Κλίβελαντ: Ο Αταμάν ήθελε να βάλει πίεση στους διαιτητές, ο Κάτας δεν θα συμπεριφερόταν ποτέ έτσι

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1 στη σειρά κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πλέον το σκηνικό μεταφέρεται στο Βελιγράδι, όπου ίσως κριθούν τα πάντα για το εισιτήριο του Final Four της Euroleague.

Σε ένα ματς με αρκετή ένταση και από τις δύο πλευρές, μετά τα όσα είχαν προηγηθεί με τα έντονα παράπονα των Πρασίνων και δη του Εργκίν Αταμάν για τη διαιτησία στο Game 1, ο Αντόνιους Κλίβελαντ στάθηκε στο ότι ο δικός του προπονητής, Όντεντ Κάτας, δεν θα είχε ποτέ τέτοια συμπεριφορά, ενώ απάντησε στον Αταμάν με την ατάκα: «Τους κερδίσαμε τρεις φορές ήδη φέτος. Τι έχει να πει η Ευρώπη γι’ αυτό;».

Η Μακάμπι απάντησε στον Αταμάν: «Λέει ψέματα, έβριζε τους παίκτες μας στα αποδυτήρια» (vid)

«Ο Αταμάν ήθελε να βάλει πίεση στους διαιτητές. Δεν πιστεύω πως έπαιξε κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα, ούτε όμως νομίζω πως χάσαμε από τη διαιτησία. Εμείς δεν ασχολούμαστε με τη διαιτησία και τις διαμαρτυρίες, απλώς θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ. Ο Κάτας δεν θα συμπεριφερόταν ποτέ έτσι», ανέφερε αρχικά.

Μάλιστα, απάντησε στην ατάκα του Τούρκου προπονητή πως «… όλη η Ευρώπη είδε τη διαφορά του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι στην κανονική περίοδο» λέγοντας: «Τους κερδίσαμε τρεις φορές ήδη φέτος. Τι έχει να πει η Ευρώπη γι’ αυτό;».

Για τον χθεσινό αγώνα ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ σχολίασε: «Παλέψαμε και δεν τα παρατήσαμε σε κανένα σημείο. Νομίζω ότι πολλά κρίθηκαν στους οκτώ πόντους που πέτυχε ο Παναθηναϊκός σε μια κατοχή στη δεύτερη περίοδο Τώρα έχουμε την ευκαιρία να κλείσουμε τη σειρά στο Βελιγράδι και αυτός είναι ο στόχος μας. Νιώθουμε πως είμαστε σε καλή κατάσταση και μπορούμε να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς