16.2 C
Athens

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Κιτρινόμαυρος θρίαμβος και απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της (vid)

Η ΑΕΚ σκόρπισε τον Παναθηναϊκό με τριάρα και ψαλίδισε τις ελπίδες του για τον τίτλο, με τους Ελίασον και Πόνσε να στήνουν πάρτι απέναντι στην κάκιστη πράσινη άμυνα

Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ. Με δύο γκολ του Ελίασον, ένα του Πόνσε και ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα καθάρισε με 3-0 τους Πράσινους και τους άφησε στο -4 με αποτέλεσμα να βγει απόλυτα κερδισμένη από την αγωνιστική αφού πέταξαν βαθμούς και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ (που χρωστούν το μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα).

 

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν σαφέστατα πιο διαβασμένοι και καλύτερα οργανωμένοι ενώ η πίεση που άσκησαν στους φιλοξενούμενους ήταν τέτοια που έμοιαζε θέμα χρόνου να έρθει το γκολ από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Προηγήθηκε τελικά στο 7ο λεπτό σε μια φάση σήμα-κατατεθέν του τρόπου που παίζει η ΑΕΚ με τον προπονητή της.

Ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα και συνεργάστηκε με τον Πινέδα κι αυτός έδωσε ξανά στον συμπαίκτη του που με ωραία ενέργεια και άψογο τελείωμα έκανε το 1-0.

 

Η ΑΕΚ δεν άργησε να βρει τις προοπτικές και για δεύτερο γκολ αφού στο 38′ ο Ακαϊντίν έκανε απίστευτο τσαφ με τον Πόνσε να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να φεύγει απέναντι από τον Ντραγκόφσκι για να πλασάρει υποδειγματικά και να κάνει το 2-0.

 

Άφαντοι οι φιλοξενούμενοι μεσοεπιθετικά, με τον Λημνιό να αποδεικνύεται λανθασμένη επιλογή στην ενδεκάδα αντί του ανέτοιμου Μπερνάρ και ως εκ τούτου στο 46′ ξεκίνησαν οι αλλαγές από τον Φατίχ Τερίμ με τον Βέρμπιτς να περνά αλλά την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει.

Η ΑΕΚ είχε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 61′ με διπλό (!!) δοκάρι αρχικά με το σουτ του Πινέδα και στην εξέλιξη της φάσης με αυτό του Πόνσε, με τον Παναθηναϊκό να γλιτώνει προσωρινά το τρίτο γκολ που σημειώθηκε στο 69′.

Ο Πινέδα έκανε άψογη ενέργεια από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ελίασον που με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε την τελευταία πινελιά στον αγώνα για το 3-0.

 ψ

 

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0

Σκόρερ: 7′, 69′ Ελίασον, 38′ Πόνσε

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Ντελαζό (ΓΑΛ)

Κίτρινες: – / Γεντβάι, Ακαϊντίν

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (76′ Άμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82′ Μάνταλος), Ελίασον (76′ Μήτογλου), Αραούχο (58′ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76′ Λιβάι Γκαρσία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77′ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (64′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Λημνιός (46′ Σπόραρ), Παλάσιος (46′ Βιλένα), Τσέριν, Μπακασέτας (64′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς