19.3 C
Athens

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Πιάστηκαν στο δόκανο οι Ερυθρόλευκοι, οδυνηρή απώλεια βαθμών στο «Βικελίδης»

Οι αρκετές ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος πέρασαν ανεκμετάλλευτες, το σοβαρό λάθος του Ντόι έδωσε αναπάντεχο προβάδισμα στον Άρη και η ομάδα του Μεντιλίμπαρ αν και ισοφάρισε γρήγορα, απέτυχε να λυγίσει τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ξαναβρήκαν το ασίγαστο πάθος που τους είχε λείψει στα προηγούμενα παιχνίδια τους

Μπλόκο στη Θεσσαλονίκη για τον Ολυμπιακό και οδυνηρή απώλεια βαθμών.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι, αλλά και άτυχοι στο Χαριλάου, απέναντι σε έναν άκρως μαχητικό Άρη, που σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν εξίσου προσηλωμένος και στα δύο ημίχρονα παίζοντας με λύσσα για να κρατήσει την ισοπαλία κι έχοντας τον Χουλιάν Κουέστα σε μεγάλη βραδιά με καθοριστικές επεμβάσεις.

Ο Μορόν άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς μετά από τραγικό λάθος του Ντόη στο 49′, ισοφάρισε με πλασέ του δραστήριου -και σήμερα- Ζέλσον Μαρτίνς η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, με τον Ελ Κααμπί να βρίσκει την μπάλα λίγο πριν περάσει την τελική γραμμή αλλά τη Super League να χρεώνει -για την ώρα- το γκολ στον Πορτογάλο εξτρέμ. Τελικό σκορ 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι Πειραιώτες έψαξαν το γκολ ανατροπής αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον Κουέστα στις ευκαιρίες που είχαν κυρίως με Μαρτίνς και Ελ Κααμπί μέχρι το φινάλε, με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετά πίσω στη μάχη του τίτλου.

Ο  «καθρέπτης» του ματς

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό και τον Ολυμπιακό να απειλεί πρώτος με τον Ελ Κααμπί να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Ορτέγκα από τα αριστερά και τον Κουέστα να αντιδρά σωστά στη δεξιά γωνιά του.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο δραστήριος στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και με ψηλά τις γραμμές του πίεζε την πρώτη πάσα των αμυντικών του Άρη, δυσκολεύοντας αρκετά την κυκλοφορία των Κιτρίνων, σε ένα ματς που οι χώροι ήταν ανοιχτοί και αυτό βοήθησε στο να καθιερωθεί υψηλό τέμπο στον ρυθμό από πολύ νωρίς.

Οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν στο 9′ αλλά το τέρμα του Γιόβετιτς ακυρώθηκε μετά από έλεγχο στο VAR, με τον Ομπρένοβιτς να συμβουλεύεται τον συμπατριώτη του (Γιουγκ) και να βλέπει στο μόνιτορ ότι είχε προηγηθεί πάτημα του Ζέλσον Μαρτίνς στον Μοντόγια, στο ξεκίνημα της φάσης.

Το 0-0 παρέμεινε, αλλά ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι όντας συνεχώς και με καλές προϋποθέσεις στα πέριξ της περιοχής του Άρη, αναζητώντας το γκολ, που αυτή τη φορά θα μετρούσε. Αυτό θα μπορούσε να έρθει σε πολλαπλές περιπτώσεις το πρώτο 25λεπτο, αν δεν ήταν σε τρομερή βραδιά ο Χουλιάν Κουέστα, που κατέβασε ρολά. Μετά την απόκρουση, νωρίς, στην κεφαλιά του Ελ Κααμπί, ακολούθησαν άλλες δύο σε σουτ-κεραυνό του Έσε και «γλυκιά» κεφαλιά του Γιόβετιτς, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να στήνει «τείχος» άρνησης στους παίκτες του Ολυμπιακού που έψαχναν με μανία το 0-1.

Αυτό δεν ήρθε -στο πρώτο ημίχρονο- ούτε στα δύο δοκάρια, πρώτα με την κεφαλιά του Κάρμο στο 24′ κι έπειτα μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή, προβολή του Ελ Κααμπί και κομβική παρέμβαση του Οντουμπάτζο προτού η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

Στο μεσοδιάστημα, ο Άρης μετά το 30′ κέρδιζε όλο και περισσότερο χώρο στο γήπεδο, με καλά τρεξίματα και σωστές αποστάσεις, έχοντας σε καλή μέρα τα χαφ του (Ζουλ και Νταρίντα), όντας απειλητικός στην κόντρα επίθεση, αλλά όπου χρειάστηκε -όπως στη φάση με το δυνατό σουτ του Φετφατζίδη στις καθυστερήσεις- ο Τζολάκης ήταν εκεί.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, φάνηκε ότι και στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός θα είναι ανεβασμένος και η ένταση μεγάλη στο Χαριλάου. Μία ακίνδυνη μπαλιά του Ζουλ στον χώρο του κέντρου δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού, μέχρι που ο Ντόη έχασε τη φάση και έδωσε την ευκαιρία στον Μορόν που τον πίεσε αποτελεσματικά, να βγει απέναντι στον Τζολάκη και να τον πλασάρει εύστοχα για το 1-0 στο 49′.

Ο Ολυμπιακός, παρότι βρέθηκε νωρίς στην επανάληψη πίσω στο σκορ, δεν έχασε την ενέργειά – ψυχραιμία του και με υπομονή στο παιχνίδι του βρήκε άμεσα (53′) γκολ ισοφάριης.

Ο Φορτούνης κουβάλησε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Άρη και στο κατάλληλο timing τη μοίρασε στον Ζέλσον Μαρτίνς, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή και από τα αριστερά με τον επερχόμενο Ελ Κααμπί απλώς να τη «σπρώχνει» στα δίχτυα από κοντά, με το γκολ να πιστώνεται στον εξαιρετικό Πορτογάλο. Δύο γκολ και απόλυτη ισορροπία (1-1) σε οκτώ λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν βρήκε το δεύτερο γκολ που χρειαζόταν για να μείνει «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου, απέναντι σε έναν Άρη που κέρδισε για πρώτη φορά στα πλέι οφ μετά τη 2η αγωνιστική και το ματς με τη Λαμία κι ενώ είχαν προηγηθεί τέσσερις ήττες από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό στο Φάληρο και ΑΕΚ (εκτός κι εντός) με τραγικό απολογισμό 1-9 γκολ κατά.

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης», Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς (ΣΛΟ)

VAR: Γιουγκ

Σκόρερ: 49′ Μορόν / 53′ Ελ Κααμπί

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 82′ Σαμόρα/11′ Ζέλσον

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, – Ζουλ, Νταρίντα (90+2′ Ρόουζ), – Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60′ Γκαρθία), Σαβέριο (60′ Σαμόρα), – Μορόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, – Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, – Έσε (68′ Τσικίνιο), Ιμπόρα, – Φορτούνης, Γιόβετιτς (68′ Ποντένσε), Ζέλσον Μαρτίνς (79′ Ναβάρο), – Ελ Κααμπί (87′ Ελ Αραμπί).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς