15.9 C
Athens

Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1: Ιστορικός βαθμός για τους Φθιώτες, ο Σβαμπ έσωσε τα προσχήματα στο 90+10′

Η Λαμία πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της βαθμό από τον ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να έχει νικήσει κιόλας αν ο διαιτητής Κατσικογιάννης δεν έκανε τα πάντα προκειμένου να σπρώξει τους Θεσσαλονικείς

Η Λαμία κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της όμως ο Σβαμπ ισοφάρισε στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 1-1, που πάντως σίγουρα δεν κάνει στον… πληγωμένο ΠΑΟΚ που έχασε κι άλλο έδαφος από την κορυφή. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός για τη Λαμία απέναντι στους Ασπρόμαυρους στο πρωτάθλημα μετά από 15 συνεχόμενες ήττες.

Οι Ασπρόμαυροι ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ακίνδυνοι, δημιούργησαν μόλις 2 με 3 καλές τελικές προσπάθειες και αυτές από στημένες φάσεις και η ήττα θα έμοιαζε δίκαιο αποτέλεσμα. Ωστόσο το γκολ ήρθε στα 10 λεπτά των καθυστερήσεων που ήταν πολλά για τις διακοπές που είχε η αναμέτρηση. Μάλιστα κόντρα σε μια Λαμία που έβγαλε όλες τις καθυστερήσεις με παίκτη λιγότερο.

Πλέον ο ΠΑΟΚ αγνοεί τη χαρά της νίκης από τις 3 Απριλίου και το ματς της Τούμπας κόντρα στη Λαμία.

Ο στόχος τίτλος για τον Δικέφαλο δυσκολεύει, αφού μετά το πέρας της αγωνιστικής είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται στο -7 από τον πρωτοπόρο. Όλα αυτά με ματς λιγότερο, αλλά πλέον ο ΠΑΟΚ δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του. Μοναδική ομάδα που έχει δώσει τους ίδιους αγώνες είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος αν ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη σε λίγη ώρα θα αφήσει πίσω του τους Ασπρόμαυρους στην τέταρτη θέση.

Ο Δικέφαλος είχε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο λεπτό του αγώνα αλλά η άμυνα της Λαμίας έκανε… τουρισμό αφού δεν είχε καμία πραγματική ενόχληση. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και έψαχναν τις στιγμές τους. Αυτή τη βρήκαν με τον Σλίβκα να εκτελεί μέσα από την περιοχή τον Κοτάρσκι στο 45+5′ για το 1-0.

 

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο δεύτερο μέρος παρά τις πολλές αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία είχε μόλις δύο καλές στιγμές με κεφαλιές του Μπράντον Τόμας και του Μιχαηλίδη.

 

Η ομάδα της Φθιώτιδας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο καθώς ο Αμαράλ δέχθηκε απευθείας κόκκινη στο 90′ για την αντίδραση του απέναντι στον διαιτητή Κατσικογιάννη.

Κόκκινη δέχθηκε και ο σκόρερ της αναμέτρησης Σλίβκα, που ήταν στον πάγκο. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεση του και ισοφάρισε στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σβαμπ.

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟΚ 1-1

Σκόρερ: 45+5′ Σλίβκα / 90+9′ Σβαμπ

Διαιτητής: Κατσικογιάννης

Κόκκινες: 90′ Αμαράλ / –

Γήπεδο: Αθ. Διάκος

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος (Στάνκο 46’), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (Αμαράλ 76’), Νούνιες, Τζανδάρης, Σλίβκα (Τερεζίου 86′), Κοντονίκος (Τόσιτς 68’), Μαρτίνεθ (Λέικ 75’), Μάλτσι

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (70′ Ότο), Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (57′ Μπάμπα), Σβαμπ, Οζντόεφ (75′ Μουργκ), Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας (57′ Τάισον), Σαμάτα (57′ Τόμας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς