15.9 C
Athens

Ο βασικός χρηματοδότης τραβά την πρίζα από τη Ζάκσα, στον αέρα το ρόστερ της επόμενης σεζόν

Η καταστροφική σεζόν της τρις πρωταθλήτριας Ευρώπης Ζάκσα αποτελεί τον ορισμό της φράσης: «Ενός κακού μύρια έπονται».

Η πολωνική ομάδα τερμάτισε στη 10η θέση της βαθμολογίας και έμεινε εκτός Ευρώπης για τη σεζόν 2024/25 ωστόσο αυτό ελάχιστα την ενδιαφέρει μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις.

Ο βασικός χορηγός και χρηματοδότης της, η βιομηχανία χημικών Grupa Azoty, ανακοίνωσε πως στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται η συμφωνία της με τη Ζάκσα και δεν θα ανανεωθεί περαιτέρω. Ως εκ τούτου, οι Πολωνοί αναζητούν χορηγούς για να καλύψουν το μεγάλο κενό που δημιουργείται στη βασική χρηματοδότηση (σε αυτό θα βοηθήσει και η Grupa Azoty).

Όσον αφορά στην επόμενη σεζόν, η Ζάκσα έχει κλειδώσει την επιστροφή του Μπάρτος Κούρεκ μετά από 16 χρόνια για τη θέση του βασικού διαγωνίου, με το συμβόλαιό του να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από ιδιώτη ενώ έχουν ανανεώσει ο Αμερικανός κεντρικός Ντέιβιντ Σμιθ και ο Πολωνός πασαδόρος Μάρσιν Γιάνους.

Παράλληλα, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η πρόσληψη του Ιταλού προπονητή Αντρέα Τζιάνι και η έλευση των ακραίων Ιγκόρ Γκρομπέλνι από τη Βαρσάβα και Ράφαλ Σιμούρα από τη Γιαστρέμπσκι, με τον Ντανιέλ Τσιτιγκόι να διατηρεί συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. Το πώς θα καλυφθούν τα συμβόλαια, θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα αφού περαιτέρω άνοιγμα δεν πρόκειται να γίνει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς