14.9 C
Athens

Σαν σήμερα (24/4) το πρώτο ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα στον τελικό της Ρώμης

Ο Ολυμπιακός, στο τότε, έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ του «Παλαέουρ» κατακτώντας την πρώτη του ευρωκούπα, για να ακολουθήσουν άλλες δύο μέχρι σήμερα, επικρατώντας με το εμφατικό 73-58 της Μπαρτσελόνα, φετινής του αντιπάλου στα playoffs της διοργάνωσης

«Σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια ο Ολυμπιακός επικράτησε 73-58 της Μπαρτσελόνα στη Ρώμη και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης», αναφέρουν οι Πειραιώτες σε ανάρτησή τους το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ (22:00) στο Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague απέναντι στους Καταλανούς.

Ο Ολυμπιακός, στο τότε, έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ του «Παλαέουρ» κατακτώντας την πρώτη του ευρωκούπα, για να ακολουθήσουν άλλες δύο μέχρι σήμερα, επικρατώντας με το εμφατικό 73-58 της Μπαρτσελόνα, φετινής του αντιπάλου στα playoffs της διοργάνωσης.

Η μάχη των playoffs με φόντο το Final-4 του Βερολίνου, συγκυριακά, ξεκινά σήμερα, 24 Απριλίου του 2024, για την ομάδα του Μπαρτζώκα, σε έναν ερυθρόλευκο «οιωνό» που οι Ερυθρόλευκοι ελπίζουν να τους φέρει γούρι, ενόψει της συνέχειας σε μία πολύ απαιτητική σειρά.

Θυμηθείτε τις συνθέσεις και τα ρεκόρ των παικτών σε εκείνον τον αξέχαστο ευρωπαϊκό τελικό για τους Ερυθρόλευκους, που «κατάπιαν» την Μπαρτσσελόνα με εξαιρετικούς Ρίβερς, Τάρλατς, Φασούλα και Σιγάλα.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Ρίβερς 26, Σιγάλας 7, Νάκιτς, Τάρλατς 11, Φασούλας 6, Μπακατσιάς 1, Παπανικολάου 11, Γαλακτερός, Τόμιτς 9 , Βελπ 2.

Μπαρτσελόνα: Τζόρτζεβιτς 6, Φερνάντεθ, Καρνισόβας 14, Χιμένεθ 16, Ρίβας 6, Γιοφρέσα 9, Μπος, Εστεγέρ 3, Αντρέου 2, Ντουένιας 2.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς