23.4 C
Athens

Λάτσιο – Γιουβέντους 2-1: Ο Μίλικ νίκησε τον Μανδά και έστειλε τη Μεγάλη Κυρία στον τελικό του Coppa Italia για 22η φορά

Για 22η φορά στην ιστορία της η Γιουβέντους θα δώσει το «παρών» σε τελικό Κυπέλλου Ιταλίας και θα διεκδικήσει το τρόπαιο – σε μια κακή σεζόν της – για 15η φορά. Η Μεγάλη Κυρία πήγε στη Ρώμη για τον επαναληπτικό ημιτελικό με τον αέρα των δύο τερμάτων της νίκης απέναντι στη Λάτσιο ωστόσο κινδύνευσε να αποκλειστεί με ανατροπή.

Η ομάδα του Χρήστου Μανδά (βασικός κάτω από τα δοκάρια και πάλι) πήρε τη νίκη με 2-1 αλλά αυτό το γκολ των φιλοξενούμενων αποδείχθηκε χρυσάφι.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Καστεγιάνος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 12′, με τον Μανδά να αποκρούει τετ α τετ του Βλάχοβιτς για να κρατήσει το υπερπολύτιμο 1-0.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Αργεντινός πρώην φορ της Τζιρόνα με ψύχραιμο πλασέ εκτέλεσε για δεύτερη φορά τον Περίν, ωστόσο η Γιουβέντους στάθηκε όρθια. Ο Μίλικ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μείωσε από κοντά στο 83′ και λύτρωσε την ομάδα του που προκρίθηκε στον τελικό της 15ης Μαΐου, εκεί όπου θα βρεθεί και η ομάδα που θα προκριθεί από τον άλλον ημιτελικό (η Αταλάντα φιλοξενεί τη Φιορεντίνα, η οποία είχε κερδίσει με 1-0 στο πρώτο ματς).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς