18 C
Athens

Άρσεναλ – Τσέλσι 5-0: Την ισοπέδωσε με ιστορική πεντάρα

Μόνο στα… χαρτιά ήταν ντέρμπι το ΆρσεναλΤσέλσι που διεξήχθη στο Έμιρεϊτς το βράδυ της Τρίτης (23/4). Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα απέδειξε τη χαώδη διαφορά που τη χωρίζει από την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, με τη μία να έχει αρχές στο παιχνίδι της και την άλλη να έχει πολύ ατομικό ταλέντο και τίποτα περισσότερο.

Οι Κανονιέρηδες σάρωσαν τους Μπλε με το εντυπωσιακό 5-0 και με ένα δεύτερο-ημίχρονο φωτιά. Το σκορ τα λέει όλα και φυσικά μπαίνει στα βιβλία της ιστορίας αφού πρόκειται για την ευρύτερη νίκη της Άρσεναλ απέναντι στην Τσέλσι.

Ο Τροσάρ άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να βγάζουν αντίδραση και να έχουν δοκάρι με τον Τζάκσον αλλά ως εκεί. Το 1-0 έμοιαζε κολακευτικό και στο δεύτερο μέρος η… κάνουλα άνοιξε.

Ο Γουάιτ έκανε το 2-0 στο 52′ και τη σκυτάλη παρέλαβε ο Κάι Χάιβερτς που σκόραρε στο 57′ και στο 65′ δύο γκολ απέναντι στην πρώην ομάδα του (ως παίκτης της δεν είχε πετύχει γκολ απέναντι στην Άρσεναλ). Ο Γουάιτ με αρκετή δόση τύχης διαμόρφωσε το 5-0 στο 70′, με τους Κανονιέρηδες – που εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας – να έχουν φάσεις και για έκτο γκολ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς