23.4 C
Athens

Αταμάν: Αν δεν πάμε στο Final Four, δεν θα είμαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό

Ο Αταμάν έριξε «βόμβα» καθώς δήλωσε πως αν δεν πάει φέτος στο Final Four με τον Παναθηναϊκό, θα αποχωρήσει του χρόνου - Νέο ξέσπασμα για τη διαιτησία στο ματς με τη Μακάμπι, με τον προπονητή του τριφυλλιού να υποστηρίζει πως δεν ενδιαφέρεται για το αν θα τιμωρηθεί

Ο Εργκίν Αταμάν έχει δείξει στην καριέρα του μέσω των δηλώσεων του πως είναι ειδικός στα mind games. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα-σοκ από τη Μακάμπι στο Game 1 στο ΟΑΚΑ ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο πως αν δεν πάει με την ομάδα του στο Final Four, τότε θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Το αν το εννοεί, θα το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε μόνο αν τελικά συμβεί αυτό το σενάριο που θα είναι μια τεράστια αποτυχία για τους Πράσινους.

Πριν αποχωρήσει από την αίθουσα, ο Αταμάν αναφέρθηκε και στη διαιτησία, έκανε παράπονα και ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται αν τιμωρηθεί από τη EuroLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Πιστεύω ότι δεν αξίζαμε να κερδίσουμε απόψε. Χάσαμε 10 βολές. Είχαμε 1/7 τρίποντα από τους πάουερ φόργουορντ μας. Κάναμε πολλά λάθη. Κάναμε λαθος στην τελευταία κατοχή.

Όλοι, οι παίκτες, το κλαμπ, το σταφ, οι φανς, νομίζαμε πριν από το παιχνίδι ότι θα κάνουμε μία γιορτή εδώ. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε. Οι διαιτητές έδωσαν δύο γελοία φάουλ για τρεις βολές στον Μπάλντγουιν. Παραπονέθηκα ότι δεν είναι δίκαιο, στο πρώτο τέτοιο σφύριγμα. Μου είπαν “προειδοποίηση για σένα” και είπα “όχι η προειδοποίηση είναι για σένα” και δέχθηκα τεχνική ποινή.

Όλα ήταν εναντίον μας και χάσαμε το παιχνίδι. Καταστρέψαμε τη δουλειά που είχαμε κάνει εδώ και επτά μήνες στην regular season.

Δεν έπαιξε κανένα ρόλο ότι ο Παναθηναϊκός είχε 5 χρόνια να βρεθεί στα playoffs, γιατί αυτοί οι παίκτες έπαιξαν 34 ματς σαν να ήταν τελικός. Οι παράγοντες της ήττας ήταν αυτοί που ανέφερα προηγουμένως. Ίσως η EuroLeague με τιμωρήσει. Οκ, ας με τιμωρήσει, αλλά όλοι είδαν αυτά τα σφυρίγματα. Αυτοί ήταν οι παράγοντες για μένα. Πίεση; Ποια πίεση; Σε κάθε ματς είχαμε πίεση. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε και κάποιος ήταν εναντίον μας.

Δεν μπορώ να κάνω κάτι για τις χαμένες βολές. Έχουμε μιλήσει για τα λάθη. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ πολύ καλύτερη ομάδα από την Μακάμπι και το 0-1 δεν είναι τόσο σημαντικό για μας. Πρέπει να ξανβρούμε τη φόρμα μας και το παιχνίδι μας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υποχσέθηκα σε όλους τους ανθρώπους εδώ ότι θα πάμε στο Final Four. Το 0-1 δεν είναι σημαντικό. Εμείς θα πάμε στο Final Four. Αν δεν πάμε στο Final Four, δεν θα είμαι στον Παναθηναϊκό του χρόνου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς