16.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Οι τρομεροί Ερυθρόλευκοι έσπασαν το αήττητο των Ούγγρων και πάτησαν κορυφή στον όμιλο

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν εκδίκηση από τη Φερεντσβάρος για την ήττα στη Βουδαπέστη και κρατούν στα χέρια τους το εισιτήριο για το Final Four της Μάλτας

Ένας απολαυστικός Ολυμπιακός έσπασε το αήττητο της Φερεντσβάρος και σιγά-σιγά ετοιμάζει βαλίτσες για το Final Four της Μάλτας! Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τεράστια νίκη στο Παπαστράτειο απέναντι στους Ούγγρους με 10-8 και τους έσπασαν το αήττητο με αποτέλεσμα να τους πιάσουν στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου της προημιτελικής φάσης (ρεκόρ 3-1 με σύνολο 9 βαθμών).

Δύο αγωνιστικές απομένουν, με τον Ολυμπιακό να έχει μπροστά του τις αναμετρήσεις με Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία (3/5, 19:30) και Μπρέσια στο Παπαστράτειο (14/5, 18:00) για να κλειδώσει και μαθηματικά την πρόκριση στο Final Four του LEN Champions League. Θυμίζουμε πως οι δύο πρώτες ομάδες περνούν στην τελική φάση της διοργάνωσης.

 

Τελευταία ήττα της Φερεντσβάρος ήταν αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό (!) τον περασμένο Ιούνιο και έκτοτε οι Ούγγροι έτρεχαν ένα τρομερό σερί στις εγχώριες διοργανώσεις τους αλλά και στο LEN Champions League.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κορυφαίο τον εκπληκτικό Νίκο Γκίλλα που σημείωσε τρία γκολ, με τους Βάμος και Παπαναστασίου να σημειώνουν από δύο σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα και στο εντυπωσιακό δεύτερο οκτάλεπτο όπου οι Πειραιώτες έτρεξαν επιμέρους 4-1.

Δυστυχώς στα τελευταία δευτερόλεπτα οι Ούγγροι βρήκαν δύο τυχερά γκολ με τους Φέκετε και Ντι Σόμα και έτσι μπόρεσαν να «σώσουν» προσωρινά την ισοβαθμία αφού θυμίζουμε πως στη Βουδαπέστη είχαν επικρατήσει του Ολυμπιακού με δύο γκολ διαφορά.

Η νίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία όχι μόνο για το σπάσιμο του αήττητου αλλά και για το γεγονός πως η ομάδα του Κόλιανιν έπαιξε χωρίς τον τιμωρημένο Λόντσαρ. Ο Γκίλλας κάλυψε το κενό του ενώ πολύ σημαντική είναι η επιστροφή του Νικολαΐδη μετά το χειρουργείο που υποβλήθηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ 10-8

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-1, 4-1, 3-3, 2-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Γκίλλας 3, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου 1, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (Μπάλαζ Νιέκι): Ζάκονι, Μάντιτς 2, Πολ 1, Μερκούλοφ, Αργυρόπουλος 1, Ντι Σόμα 1, Φέκετε 1, Βίγκβαρι, Νέμετ, Βάργκα 1, Γιάνσικ 1, Νάγκι, Βόγκελ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς