16.9 C
Athens

Επεισόδια Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες

Υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο εισαγγελέας αφού μελετήσει τη δικογραφία θα αποφασίσει για το εάν τότε καταστήσει κατηγορούμενους και για ποια αδικήματα.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε γνωστό πως έχουν προκύψει στοιχεία για εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη, η οποία σχετίζεται με την δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, στην περιοχή του Ρέντη.

Ο αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος ανέφερε συγκεκριμένα ότι «τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη».

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Μάλλιος, έχουν γίνει ήδη 60 συλλήψεις ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα εκτός από την Αττική, στο Βόλο και στα Ιωάννινα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς