14.9 C
Athens

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Από την Πόλη έρχεται και στην κορφή… τρεμούλα! (hls)

Παρά τις 8 αλλαγές στην ενδεκάδα, το ερυθρόλευκο εξπρές του Μεντιλίμπαρ επέστρεψε με φούρια από την Κωνσταντινούπολη και όσο νικάει, τόσο θα τρέμουν οι ανταγωνιστές του

Από τον θρίαμβο της Πόλης και την αποθέωση στο αεροδρόμιο, στην αποθέωση στο Καραϊσκάκη και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 για να διατηρηθεί στο κόλπο του τίτλου αφού βρίσκεται στο -6 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ με παιχνίδι λιγότερο.

Παρότι αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές (οχτώ στο σύνολο) και την κούραση από το απαιτητικό και κρίσιμο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός καθάρισε τον Δικέφαλο του Βορρά και ικανοποίησε όσο δεν πάει τους φίλους του που γέμισαν από άκρη σε άκρη το Καραϊσκάκη δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα!

Οι Ασπρόμαυροι έχασαν κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου και η εικόνα τους στο σπίτι του Ολυμπιακού δεν ήταν καθόλου καλή, παρότι αγωνίστηκε σχεδόν με όλους τους βασικούς.

Το σχέδιο του Ολυμπιακού ήταν να πιέσει ψηλά και να ψάξει τον Ναβάρο στην πλάτη της άμυνας. Σε όλες τις περιπτώσεις το σχέδιο πήγε καλά ωστόσο ο Ισπανός φορ υποδείχθηκε οφσάιντ (σκόραρε) με τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο και να αναζητούν το γκολ με υπομονή και χωρίς να απειλούνται.

Το προβάδισμα ήρθε τελικά στο 27ο λεπτό μετά από κερδισμένο πέναλτι του Ναβάρο από τον Κουλιεράκη. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ γκρέμισε τον Ισπανό στη μεγάλη περιοχή και ο Νογκέρα υπέδειξε την παράβαση.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανέλαβε να εκτελέσει αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε σε πρώτο χρόνο πέφτοντας σωστά στην αριστερή του γωνία. Ο Κίνι όμως μπήκε… σφαίρα στην περιοχή και με τη μία εκτέλεσε πριν προλάβει να αντιδράσει ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και έκανε το 1-0!

Οι Ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν εκεί και έχασαν σημαντική ευκαιρία μερικά λεπτά αργότερα με τον Ναβάρο στο 29′ να αστοχεί με κεφαλιά μετά από σέντρα του σκόρερ του πρώτου γκολ.

Ο ΠΑΟΚ αντίθετα δεν δημιούργησε ευκαιρίες με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Μουργκ και γενικότερα παρουσιάστηκε χλωμός στο γήπεδο.

Για αυτό και το τέμπο του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος και ο Ολυμπιακός κράτησε το πάνω χέρι. Έψαξε ξανά το γκολ και το βρήκε στο 61′ με τον Ποντένσε να τρέχει κάθετα και να περνά στον χώρο – μετά τη συνεργασία του με τον Όρτα – για τον Ζέλσον Μαρτίνς που έβαλε την προβολή κινούμενος ως φορ και σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τα ερυθρόλευκα.

Αν, δε, οι Ερυθρόλευκοι βελτίωναν τις τελικές τους πάσες, τότε το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού έφτανε πολύ εύκολα στην περιοχή του Κοτάρσκι και δημιουργούσε τεράστια ανισορροπία στην ασπρόμαυρη άμυνα.

Ο Ποντένσε έχασε τις δικές του ευκαιρίες με τον ΠΑΟΚ να είναι ακίνδυνος και να έχει ένα μικρό ξέσπασμα στο 77′ στο 78′ όταν αρχικά ο Μπάμπα με σέντρα-σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Τζολάκη (η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία αλλά ο ταλαντούχος κίπερ έδιωξε) και στο κόρνερ που ακολούθησε ο Κουλιεράκης έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Οι Ερυθρόλευκοι άξιζαν το τρίτο γκολ – που δεν κατάφεραν να βρουν – και στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ σημείωσε το 2-1 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με την προβολή του Μάρκος Αντόνιο που πρόλαβε τον Ρέτσο στο γύρισμα του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 2-1

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 27′ Κίνι, 61′ Μαρτίνς / 90+2′ Αντόνιο

Διαιτητής: Νογκέρα (ΠΟΡ)

Κίτρινες: Άμπι / Κουλιεράκης, Α. Ζίβκοβιτς, Ζ. Ζίβκοβιτς (στον πάγκο), Μπάμπα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (90+4′ Βέζο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα, Τσικίνιο (79′ Έσε), Μαρτίνς (79′ Μασούρας), Όρτα (85′ Καρβάλιο), Ποντένσε, Ναβάρο (85′ Ελ Κααμπί)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79′ Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (74′ Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (80′ Μάρκος Αντόνιο), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (59′ Σαμάτα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς