16.9 C
Athens

Άρης – ΑΕΚ 1-2: Άσος ημίχρονο – διπλό τελικό με την υπογραφή του Άμραμπατ

Μετά από... βομβαρδισμό στο 2ο ημίχρονο η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ στο «Βικελίδης», λυγίζοντας τον Χουτεσιώτη που πολλές φορές έμοιαζε να παίζει μόνος του κόντρα στους παίκτες του Αλμέιδα

Η ΑΕΚ αγχώθηκε και χρειάστηκε πάνω από 20 τελικές για να φτάσει στην ανατροπή του σκορ κόντρα στον Άρη στο Χαριλάου, με τον Χουτεσιώτη να είναι εξαιρετικός και να αρνείται να χάσει, μέχρι τη φάση του 83′, όταν ο Άμραμπατ σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή για το 1-2 της Ένωσης και την παραμονή στην κορυφή της Super League.

Oi Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 36′ με τον Μορόν, με το γκολ του Ισπανού να μετράει μετά από παρέμβαση του VAR που «έδειξε» ότι η μπάλα στο σουτ του Ισπανού είχε περάσει τη γραμμή πριν την απόκρουση του Αθανασιάδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χουτεσιώτης κατέβασε ρολά, αλλά η ΑΕΚ βρήκε τη λύση διά… ποδός Άμραμπατ, κι ενώ ο Σιντιμπέ είχε ισοφαρίσει στο 47′ με προβολή προ κενής εστίας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που είχε ελάχιστο κόσμο στις εξέδρες, ξεκίνησε από πολύ νωρίς με καλό ρυθμό και δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Πρώτη απείλησε η Ένωση με τον Ελίασον μόλις στο 2′ να βρίσκεται σε θέση εκτέλεσης εντός περιοχής και από τα αριστερά, με τον Χουτεσιώτη να τού αρνείται το γκολ με εντυπωσιακή επέμβαση με τα ακροδάχτυλα.

Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν στις ευκαιρίες λίγο αργότερα, αφού στο 4ο λεπτό ο Σαμόρα βρήκε χώρο και δοκίμασε το αριστερό του, με τον Αθανασιάδη να είναι σωστά τοποθετημένος και να αντιδρά σωστά στα φάλτσα της μπάλας διώχνοντας τον κίνδυνο για την εστία του με το ένα χέρι.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο αλλά δεν έβρισκε τους ανοιχτούς χώρους για να απειλήσει με ουσία την εστία του σταθερού στο πρώτο ημίχρονο, Χουτεσιώτη.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, αλλά ο Άρης τις μεγάλες φάσεις. Μία ακόμη ή μάλλον δύο στην ίδια φάση χάθηκαν για την ομάδα του Μάντζιου στο 23′, όταν ο Μορόν σούταρε δυνατά από τον κεντρικό άξονα κι έκτος περιοχής, με τον Αθανασιάδη να αντιδρά ξανά εξαιρετικά, ενώ στην επαναφορά ο Παναγίδης καθυστέρησε, σούταρε πάνω στα σώματα και επωφελήθηκε ο Μανού Γκαρθία, που με σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Έλληνα κίπερ της Ένωσης.

Στο 28′ ο Τσούμπερ απείλησε από δύσκολη γωνία αλλά ο Χουτεστιώτης ξανά στη σωστή θέση, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Άρης βρήκε το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα με τον Μορόν, σε φάση που ξανά ο Αθανασιάδης έκανε μία εκπληκτική επέμβαση, αλλά μετά από έλεγχο του VAR διαπιστώθηκε ότι στο σουτ του Ισπανού -με την μπάλα να κοντράρει δύο φορές- είχε περάσει τη γραμμή πριν την παρέμβαση του τερματοφύλακα της Ένωσης.

1-0 με το 16ο γκολ του Λορέν Μορόν στο φετινό πρωτάθλημα, στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ο ξεχασμένος Άμραμπατ πήγε να κάνει τη ζημιά στον Άρη αλλά άργησε να εκτελέσει κι όταν το έκανε η μπάλα έφυγε στις κερκίδες.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Ένωση βρήκε την ισοφάριση με τον Πόνσε να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των Θεσσαλονικέων και να πλασάρει, με τον επερχόμενο Σιντιμπέ απλώς να «σπρώχνει» την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ… βομβάρδιζε τον Άρη σε όλο το δεύτερο ημίχρονο όντας συνεχώς στα πέριξ της περιοχής του, με τον Χουτεσιώτη να είναι ο MVP των γηπεδούχων και να κατεβάζει ρολά, με εξαιρετικές επεμβάσεις σε όλες τις μεγάλες φάσεις των Κιτρινόμαυρων, τόσο σε σουτ των Άμραμπατ – Πόνσε όσο και στην κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 53′.

Ο Άρης ήταν ακίνδυνος στην επανάληψη και δεν κατάφερε να απειλήσει, με το γκολ-λύτρωσης για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να έρχεται στο 83′. Σε φάση διαρκείας ο Άμραμπατ επωφελήθηκε από τις κόντρες, σούταρε δυνατά και νίκησε τον… ανίκητο μέχρι εκείνη την ώρα, Χουτεσιώτη, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο Χαριλάου.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο διαιτητής Βεργέτης έδωσε πέναλτι για πάτημα του Ρόουζ στον Αραούχο αλλά μέσω VAR το πήρε πίσω, καθώς διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα ο Αργεντινός είχε υποπέσει σε επιθετικό φάουλ πάνω στον Τζούρασεκ.

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 1-2

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Διαιτητής: Βεργέτης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 6′ Φατόρε, 24′ Βερστράτε, 40′ Μοντόγια, 51′ Ρόουζ, 67′ Σαμόρα, 82′ Ανσαριφάρντ / 35′ Σιμάνσκι, 75′ Άμραμπατ.

ΓΚΟΛ: 36’Μορόν / 49′ Σιντιμπέ, 84′ Άμραμπατ

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, – Φατόρε, Ρόουζ (90’+5′ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Μοντόγια, – Βερστράτε (46′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (76′ Ζουλ), – Παναγίδης, Γκαρθία (64′ Φετφατζίδης), Σαμόρα, – Μορόν (77′ Ανσαριφάρντ).

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, – Σιντιμπέ (83′ Φερνάντες), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, – Σιμάνσκι (71′ Αραούχο), Γιόνσον, Ελίανσον (71′ Πινέδα), Τσούμπερ (82′ Λιούμπισιστς, Άμραμπατ (87′ Γαλανόπουλος), – Πόνσε.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς