18 C
Athens

Κόβεντρι – Μαν. Γιουνάιτεντ 3-3 (2-4 πεν.): Γλίτωσε το απόλυτο κάζο και προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup για 22η φορά

Η Κόβεντρι επέστρεψε από το 3-0, ισοφάρισε μέσα σε 25' και στο... χιλιοστό είδε να ακυρώνεται το γκολ της πρόκρισης στο 120+1', με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποδεικνύεται ψυχραιμότερη στα πέναλτι και να περνά στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας

Με περιπετειώδη τρόπο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέφυγε τεράστιο κάζο και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για 22η φορά στην ιστορία της (έγινε η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές).

Οι Κόκκινοι Διάβολοι παρότι προηγήθηκαν με 3-0 στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην Κόβεντρι, είδαν την αντίπαλό τους (8η στην Championship) να επιστρέφει με τρία γκολ σε 24′ (71-90+5′) για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση (3-3) εκεί όπου η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ γλίτωσε τον αποκλεισμό στις καθυστερήσεις (120+1′) στο… χιλιοστό.

 

Μπήκε άσχημα στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά η Κόβεντρι έχασε δύο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στον τελικό της 25ης Μαΐου στο Γουέμπλεϊ όπου θα αντιμετωπίσει τη «μισητή» συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι με στόχο να φτάσει τα 13 τρόπαια. Ίδιος τελικός όπως το 2023 που κατέκτησαν το τρόπαιο (και το νταμπλ) οι εντυπωσιακοί Πολίτες!

Ο ΜακΤόμινεϊ με ψύχραιμο πλασέ από το γύρισμα του Νταλότ έκανε το 0-1 στο 23′ με τον Μαγκουάιρ να σημειώνει το 0-2 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο Φερνάντες στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

 

Όλοι περίμεναν έναν υγιεινό περίπατο των Κόκκινων Διαβόλων μετά το πρώτο μέρος και το γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 58′ ήρθε ουσιαστικά σαν επιβράβευση της μέχρι εκείνης της στιγμής εμφάνισης των τυπικά φιλοξενούμενων.

Ουδείς περίμενε αυτό που ακολούθησε μετά το 70′ με τον Μαρκ Ρόμπινς να βλέπει τους παίκτες του ειδικά μετά τις αλλαγές να αντιδρούν.

Μια τρομερή ενέργεια του Ταβάρες έφερε το γκολ του Σιμς σε κενή εστία στο 71′, με τον Ο’Χέιρ να πιάνει ένα δυνατό σουτ – η μπάλα κόντραρε – και να μειώνει σε 2-3 στο 79′. Η Κόβεντρι έπαιξε παθιασμένα και στις καθυστερήσεις το χέρι του Γουάν-Μπισάκα έδωσε τη δυνατότητα στον Χάτζι Ράιτ να διαμορφώσει το 3-3 στο 90+5′ και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 14η φορά φέτος δέχθηκε τουλάχιστον τρία γκολ σε όλες τις διοργανώσεις κι αυτό λέει πολλά για τη νοοτροπία της…

Εκεί ο Μπρούνο Φερνάντες σημάδεψε το δοκάρι στη μεγαλύτερη φάση της ομάδας του, με την Κόβεντρι στο δεύτερο μέρος της παράτασης να είναι καλύτερη και να διεκδικεί την πρόκριση με τέταρτο γκολ. Ένα άστοχο διαγώνιο σουτ και ένα ακυρωθέν γκολ στις καθυστερήσεις από τον Τορπ (οριακά εκτεθειμένος) οδήγησαν στα πέναλτι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-0 Ο Κόλινς σταματά τον Κασεμίρο
1-0 Ράιτ
1-1 Νταλότ
2-1 Τορπ
2-2 Έρικσεν
2-2 Ο Ονάνα σταματά τον Ο’Χέιρ
2-3 Μπρούνο Φερνάντες
2-3 Άστοχος ο Σιφ
2-4 Χόιλουντ

ΚΟΒΕΝΤΡΙ (Μαρκ Ρόμπινς): Κόλινς, Φαν Έφαϊκ, Τόμας, Λατιμποντιέρ (63′ Ταβάρες / 106′ Γκόντιν), Κίτσινγκ (63′ Μπινκς), Σιφ, Ίκλις (63′ Τορπ), Μπίντγουελ (80′ Ντασίλβα), Ο’ Χέιρ, Ράιτ, Σίμς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Νταλότ, Κασεμίρο, Μαγκουάιρ, Γουάν-Μπισάκα, ΜακΤόμινεϊ (103′ Φόρσον), Μέινου (72′ Έρικσεν), Γκαρνάτσο (66′ Άντονι), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ (90+7′ Ντιαλό)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0 (84′ Μπερνάρντο Σίλβα)

Κόβεντρι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (71′ Σιμς, 79′ Ο’ Χέιρ, 90+5′ πεν. Ράιτ / 23′ ΜακΤόμινεϊ, 45+1′ Μαγκουάιρ, 58′ Μπρούνο Φερνάντες), 2-4 πεν.

ΤΕΛΙΚΟΣ (25/5)

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς